menudekiler: yogurtlu corba
tavuklu makarna ( chinesisch )
firinda pudding
yogurtlu corba:
3 büyük su bardagi yogurt
5 su bardagi su
1 yumurta
1 cay bardagi dolusu sehriye ( corbalik tel degil )
nane yag ve tuz
yogurdu ve sehriyeyi bir tencereye bosaltiyoruz yumurtayi sarisi ile ilave edip cirpiyoruz sonra suyu ilave edip kaynayana kadar hic birakmadan karistiriyoruz bi kenarda kücük bir tavada iki yemek kasigi yag veya tereyagi eritip bir yemek kasigi naneyi ve tuzu ekleyip hafiften kizartiyoruz
kaynayan corbayi devamli karistirarak ( corba kaynadiktan sonra bu islem olacak) icine bu nane yag ve tuz karisimini döküyoruz ve ocagin altini iyice kisiyoruz hafif ateste biraz daha kaynatiyoruz ve pistiiii
tavuklu makarna:
makarna ( coklugunu size birakiyorum )
tereyag ( butter )
tuz
sosu icin:
tavuk gögsü veya kanadi veyahutta ikiye bölünmüs budu ( 4 - 5 kisilik )
3 adet renkli dolma biber ( sari, kirmizi, yesil)
1 büyük sogan
1 kutu konserve mantar yada varsa taze yarim kilo mantar
3 dis sarimsak
1 cay bardagi kaymak ( sahne )
simdi önce yagi eritiyoruz bu yagin icinde tuzlanmis tavuklari farketmez hangi cesidi varsa onlari güzelce kizartiyoruz iyi kizarsin yoksa ici kanli kaliyor

evet kizaran tavuklari bir tabaga aliyoruz ve kizarttigimiz tavadaki yagin üzerine ( lezzeti orda ayni tava olacak ve tavugun kizardigi yag) serit halinde dogranmis dolma biberleri, soganlari, sarimsagi katip kavuruyoruz, 5 dakika kavrulsun yeter sonra bu karisima mantarlari ekliyoruz icinin baharatini atiyoruz tuz karabiber ve kirmizi biber cok az olmasi süretiyle bu sebzeler pistikten sonra üzerine bir bardak kaymagimizi ekliyoruz ve tavuklarimizi dösüyoruz tavanin kapagini kapatip 10 dakika kisik ateste pisirip indiriyoruz , bu sosu kaynatilip tereyaginda salcasiz kavrulmus makarnalarin yanina ekleyerek servis yapiyoruz

bu da bitti
firinda pudding:
1 litre süt
2 paket pudding pulver
6 kasik seker
ben hizli yaptigim icin hepsini bir tencereye koyup kisik ateste sürekli karistirarak kaynatiyorum

daha cabuk oluyo , kaynayan puddingleri firina koyulabilinen kücük kablara bosaltip firina sürüyoruz ve üzerleri kizarana dek birakiyoruz , kis aylari sicak servis yapin harika oluyor tabi sogukta yenilir
tip: ben puddingin icine bir hakiki damla sakizi karistiriyorum daha bi lezziz oluyo isteyen deneyebilir
kizlar göreyim sizi afiyet olsun