Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.10.2003, 10:34
ledunn

ledunn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
19 Teşekkür 17 Mesaja aldı
Ramazan Ayınız Mübarek Olsun.

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir
Allahummerzuknel hifzal murselin ilhamel enbiyayi ve fehmel evliyayi bikeremike ya ekramel ekramin.ve birahmetike ya erhamer rahimin.
Allahumme bi hubbi zatike tahassanna ya Allah.Lailahe illallah seyyidina muhammedurrasulullah. Hakkan ve sıdkan
///////////// ///////////////
Mübârek Ramazan ayına ulaşmış bulunmaktayız. Bu bakımdan her şeyden önce bizleri bu aya kavuşturan yüce Rabbimize şükretmeliyiz. Zira, geçen yıl beraber iftar ettiğimiz bazı insanlar, ne yazık ki bu aya ulaşamamıştır. Rabbimiz bizleri ve topyekün Ümmet-i Muhammedi Ramazan ayının rahmet -mağfiret ve feyz deryasından mahrum etmesin, felâha ermeyi naîb ü müyesser kılsın. (Amin)
/////////////

İftara yakın, Bu duayı çok okursunuz.*Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî*,

*Hurma ile iftar etmek sünnettir. Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz iftarda şu duayı okurdu:«Zehebez-zamaü veb-telletil-uruku ve sebetel
ecru inşaallahü teala.» Meali: Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah ecir de sabit oldu.

İftardan sonra da,

İFTAR DUÂSI

İbn-i Hacer rahımehullahtan:

*Resûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem Efendimiz, Hz. Ali radıyallâhü anhe, Ey Ali! Ramazan ayında oruç tuttuğunda, orucunu açtıktan sonra, ALLÂHÜMME LEKE SUMTÜ [VE BİKE ÂMENTÜ] VE ALEYKE TEVEKKELTÜ VE ALÂ RIZKIKE EFTARTÜ: (Allâhım! Senin için oruç tuttum. [Sana inandım.] Sana tevekkül ettim. Senin verdiğin rızıkla da iftar ettim, orucumu açtım) de buyurmuştur.” (Metâlibül-Âliye, 1/290-91)
ledunn isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla