Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.11.2003, 14:57
ledunn

ledunn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
19 Teşekkür 17 Mesaja aldı
Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbi Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlikta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir
Allahummerzuknel hifzal murselin ilhamel enbiyayi ve fehmel evliyayi bikeremike ya ekramel ekramin.ve birahmetike ya erhamer rahimin.
Allahumme bi hubbi zatike tahassanna ya Allah.Lailahe illallah seyyidina muhammedurrasulullah. Hakkan ve sidkan
///////////// ///////////////

***Allahü Teala Cümlenizden ve Cümlemizden razi ve memnun olsun.

*Sevgili Kardeşim Hizbullah öncelikle bu aktırmış olduğumuz bilgiler daha çok hatirlatma niteliğindedir.Eğer yeteri kadar fıkhı konulara vakit ayırırsaniz((( Tabiki Devlet kurmak veya Devlet Yıkmaktan kurtula bilirseniz.))) bu bilgileri hemen hemen bütün fıkih, tefsir ve dini kitaplarda yeri geldikçe rastlamanız mümkündür.

*Fakat yinede diyorsaniz bütün fıkhi kitaplari kariştirmak vaktimi alabilir.O zaman Değerli bildiğiniz veya görüştüğünüz alim olarak ve maneviyatına güvendiğiniz bir tanidiğiniz zannediyorum vardır.Siyasi görüşlerini aktarmış olduğunuz değerli birisinin ismi yazilariniza kaynak verirken okumuştum.Onada sora bilirsiniz.Yazilarimizi yazdirin ve ayni şekli ile kendisine arz edin.Fakat hiçbir şey demeyin Bakalim yazilar hakkinda ne diyecek

***Sonra diye bilirsiniz Bunlarin hemen hemen bütün fıkıh , tefsir ve dini kitaplarda yeri geldikce işlendiğini söylüyorlar siz nedersiniz.???

*Eğer tarafımıza bu konular ile ilgili bir soru sormuş olsaydınız.Bu fakirde kaynak belirtmeden sorunuzu yanitlasa idi.Bu kadar israrli bir şekilde üzerine basa basa kaynak kaynak diye bağıra bilirdiniz.

*Fakat Bu fakir acizane birkaç fıkhi konuyu paylaşmak istemiştir.Zannediyorum bunlar genelde bütün kardeşlerimin fıkhi derslerinde veya fıkhi kitaplardanda bilgilendiği konulardır.

Şimdi bir alim bir ayet okusa karşısındaki dinleyende bir hafız olsa ona der mi bak evladım bu okumuş olduğum ayet kuranı kerimin falan sürenin falan ayetidir.Yoksa malumunuz üzere okuduğum ayet şu konulara ve bu konulara işaret ediyor diyerek izahatemi gecer.

Ayni şekilde;
Sizce Hafiz sorarmı bu izahat yapmış olduğunuz ayet kuranın hangi süresi ve hangi ayetidir.Diyelimki sordu bundan bir edepsizlik algılarmısınız algılamazmısınız.Tabiki edepsizli olarak değerlendirirsiniz.

Şöyle diyebilirdiniz kardeşim ben araştırdım bu aktarmış olduğunuz bilgiler ile ilgili ne fıkhi eserlerde ne tefsirlerde nede diğer dini eserlerde bulamadım rica etsem Allahü Tealanin Rizası için bunun kaynağını bize aktara bilirmisiniz.??

O zaman bizde ey vallah diyerek kaynağımızı aktarırız.

Yine tekrarlıyorum.gerekli araştırmalarini yap eğer yine kaynak ihtiyacını hissedersen bu fakir her zaman buradadir .Allahü Tealanin izni ile elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Allahü Tealaya emanet olunuz.
ledunn isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla