Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.11.2003, 12:05
ledunn

ledunn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
19 Teşekkür 17 Mesaja aldı
Sultan Ii. Abdülhamıd Han Devrı

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbi Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlikta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir

SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN DEVRİ

*Tarih şuurunun gerektirdiği izan ve insafa sahip olanların hemen hepsinin de ifade ettikleri gibi, S. AbdülhamidHan(rh.) devrinin bir imar ve inşa devri olduğu bir vakıadır. Kısacası bu husus, tarihin tasdikindedir. Onun zamanında talim ve terbiye (eğitim ve öğretim), ticaret, bayındırlık ve adliye gibi sahalarda alınan mesafeler, sadece tarih kitaplarında veya vesikalarda gizli değil, herkesin gözleri önündedir.

*Mesela ilk *Darulfünun*onun zamanında açıldı. Kendisi tahta çıktığında 2 bin olan okul sayısı, saltanatı boyunca 10 misli artarak 20 bine ulaştı. Eğitim teşkilatının yeniden düzenlenmesi onun zamanına rastlar. Darülacezeyi, belediye teşkilatını ve ticaret odasını kurduran Abdülhamid Han rahmetullahi aleyh, İstanbul ve Beyrutta başlatmak üzere, elektrikli
tramvay hatları yaptırarak, 30 bin kilometrelik bir telgraf hattı kurdurdu.

*Sultan II.Abdülhamid Han(rh.)ın saltanatı döneminde İngiliz casusu olarak çalışan Yahudi asıllı Prof. A. Wambery, Londraya gönderdiği 7 Mayıs 1894 tarihli gizli raporunda şunları yazmaktaydı:

**Padişah elindeki bütün imkanları seferber ederek, hayır severliğini her fırsatta göstermekten kaçınmıyor. Eğitim ve sağlık hizmetleri için büyük meblağlar sarfetmekte, halkının selamet, refah ve saadeti için yorulmak bilmeden çalışmaktadır. Padişahtan korkabilir, hatta nefret edebilirsiniz; ama, çalışkanlığını ve adaletini inkar edemezsiniz. İsrafa son veren tutumuyla, Maliyeyi ıslah etmiş ve memleket başkanbaşa demiryolu ağıyla döşenmiştir.*

(((***Sultan Abdülhamid Hanın şahs-ı manevisinden dahi korkup gocunan ve her fırsatta hala ona hücum etmeyi marifet addedenlere ithaf olunur.....***)))
ledunn isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla