Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.11.2003, 10:46
Ahmet76
Hamd icin Ilim

Ahmet76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Yazdigimi hic okumamissin, yine aynisinda devam etmektesin...yeniden koyayim, umutluyum cünkü, fakat son yanit bu...zamanim degerli:

Bak Kardesim(benden gencmissin)!

Senin görüsünde olmiyan, senin seyhinin görüsünde olmiyan, senin benimsedigin alimin görüsünden olmiyan, fakat baska bir düsüncede olan, baska bir seyhin görüsünde olan, baska bir alimin görüsünde olan kisiye, ne kafir, ne sapik, ne bilmem ne diyebilirsin(hem burada, hem H.Karaman ile ilgili yazmis oldugun yazilari kastediyorum...cevab vermeyi gerekli görmemistim bile)!!!!

Dersen, iste o zaman haricilik tuzagina düsersin!

Not: gazali bu konuda ne diyormus, iyice bak!! <<<< buradaki kastim , müzik ile ilgili idi!!!

sen bakmiyacagina göre, buyur:
Hz.Aise(ra) söyle rivayet eder: „Kurban bayrami günlerinde babam Hz. Ebu Bekir(ra) evime geldi ve yanimda def calip sarki söyleyen iki cariye vardi. Hz.Peygamber(sav) de örtüsüne bürünmüstü. Babam her ikisini de azarlayip usturdu. Hz.Peygamber(sav) basini örtüsünden kaldirarak: „Ey Ebu Bekir! Birak calsinlar. Bu, bayram günleridir.“( Ibn Mace, Buhari ve Müslim,Bu hadis ayni anda kadin sesini dinlemek mevzusu ile ilgilide alinabilinir)

Imam-i Gazali de „Ihya“ kitabinda bu iki cariyenin sarki söylemesi, habeslilerin Peygamber mescidinde oynamalari, Hz.Peygamberin onlara „göreyimsizi ey Erfede ogullari“ ve hanimi Hz.Aise’ye „seyretmek istermisin?“ demesi ile hanimi seyretmekten usanincaya kadar beraberinde durmasi ve onun arkadaslariyla birlikte yapma bebeklerle oynamasi hadislerini zikreder ve der ki: Butün bu Hadisler , "Sahihayn"da mevcuttur ve hepsi sarki ve oyunun haram olmadigina birer delil teskil eder. Yine bunlarda bazi oyunlara delalet vardir:
1. Oyun... habeslilerin adetinde raks ve oyun birdir.
2. Oyunun mescidde yapilmasi...
3. Hz.Peygamberin „göreyim sizi, Ey Erfede ogullari!“ sözü. Ki bu oyunu emirdir. Ve onu benimseyistir. Bu türlü emir ve benimseyisten sonra oyunun haram oldugu nasil söylenebilir?
4. Hz.Ömer ve Hz.Ebu Bekir’in (R.Anhüma) mani olmaya kalkismalarina mani olmasi ve onlara o günün bayram günü yani sevinc günü oldugunu söylemesi...
5. Hz.Aise(ra)‘nin seyredebilmesi icn beraberinde uzunca zaman durmasi ve onlari bizzat seyrederek dinlemesi. Burad su delili cikariyoruz...kadinlarin ve cocuklarin gönlünü hos tutmak bakimindan güzel ahlak sahibi olmak ve onlarin oyunlari seyretmelerine müsaade etmek, sert ve kaba davranip onlari menetmekten daha iyidir
6. Baslangicta Hz.Peygamber(sav)‘in Hz.Aise(ra)‘ye seyretmek ister misin? demesi...
7. Iki Cariyenin sarki söyleyip def calmasina müsade etmesi...
gibi Imam-i Gazali’nin „Kitabü’s-Sema“‘da zikrettigi butün deliller....
Yine bircok sahabi ve tabiinin sarki dinledikleri ve bunda mahzur görmedikleri de rivayet edilir.

Bu konu'dan da biktim....itikadim zayif oldugundan degil, seriati izhar etmekten cekindigimden degil, aksine TAM TERSI!!!
Son SÖZÜM!