|
Saral abi sana yönelik oldugu icin, bu Yazi:
Birincisi Sahabelerin yapmis oldugu yeterli olmasi gerekir. Ikincisi Resulullah'in cevazi. Ücüncüsü Kütüb-i Sitte veya diger Hadis kitablarina baktiginiz zaman, müslümanlarin da yapmis olduklari ve dinlediklerini görürsünüz. Resulullah'in cevaz vermedigi alet veya müzik türleri iceren hadislerde mevcut. Ne olacak? Bu anlamda celiski oldugunu degil, aksine cevazin müzigin haram mekanlarda, haram sözleri iceren türlerde olmadigidir. Yoksa haram eden hadisleri sahih kabul et, olmiyanlari etme...ee o zaman Kütüb-i Sitte'de binlerce hadisi silelim. Cünkü bu konuya benzer celiskili görünen hadislerde gayet coktur. Bundan ötürü taasubculuga son dedim..neyse.
Bu konu ile ilgili bir baska konuda (dogrusu 2-3 konuda) yeterince hadis yazmistim.Arayan bulur.Artik geregi yok yazmanin!
------
Kanallarda ki duruma bakildiginda...dini kanallarin diniliginden ciktigi zaten belli. Dini program yapma gayretinde olsalarda, rejim ve topluma uymak zorundalar. Toplumda bu gibi dandik sahneleri severse, onlarda uyuyor iste. Uymalarina iyi demiyorum, zaten bakmiyorum.
Menfaat(is yeri, ünlü olmak, para vs.) icin yapilan türlerdendir bunlar diyorum. Ve Batil olan su zamanda (ismet Özel dedigi gibi) Kapitalizmdir..yani Menfaat!
Pek aciklayici degil hehalde...ileriki zamanda biraz teferruata girerim belki, allahu alem.