TARAFSIZ YAYINA ABD ENGELİ
İSTANBUL -
Yenişafak gazetesinde Dış haberler servisi yaptığı tarafsız yayınlardan dolayı bizzat Amerikanın Ankara büyükelçisinin talimatıyla gazeteye kadar gelen ABD'li görevlilerin tehditleri yüzünden işsiz kalmakla karşı karşıya kaldı. Gazete'nin sahibi Albayrak ailesi ise Milliyet gazetesini almanın hesaplarını yapıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu Irak'ın Samarra şehrinde (DİKKAT. Samarra şehri Türkler için kurulmuştur.)
ABD'li askerlerin yaptıkları insanlık dışı vahşeti, bir arkadaşının kendine telefon etmesiyle öğrenen ve bunu sitemizde yayınlayan Mithat ABAKAN'ın haberini alarak isimsiz ve imzasız sanki kendi haberleriymiş gibi kullanan YENİŞAFAK Gazetesi karıştı. Haberin yayınlanmasından sonraki gün(dün) akşam üzeri saat 4 civarlarında ABD Büyükelçisi Edelman'ın talimatlarıyla Y.ŞAFAK gazetesine gelen büyükelçilik ve başkaonsolosluk görevlileri, gazete içinde çalışanlara yönelik terör estirilmesine neden oldular. Bundan sonra ABD'nin Irak'ta ki işgal güçleri hakkında yazı yazılmamasını ve yapılan haberlerin olumlu olmasını isteyen ABD görevlilerinin bu baskısı yüzünden, namı diğer SS olan Selahattin Sadıkoğlu, Dışhaberler Servisine yapılan haberin kaynağını getirmezlerse işlerine son verileceği tehditini savurmuş. Şimdi YENİŞAFAK Gazetesi Dış Haberler Servisinde endişeli bekleyiş sürüyor.
MİTHAT ABAKAN NE DİYOR?
..::TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN BULUŞMA NOKTASI::.. fikriyle yayınlarını sürdüren MİLİYETCİ.ORG'da hem editörlük yapan hemde yazıları yayınlanan Mithat ABAKAN yaşanan bu gelişmeler üzerine şunları söyledi:
"YENİ ŞAFAK Gazetesi benim bir kaç sene öncesine kadar çalıştığım bir gazeteydi. Askerlik dolayısıyla ayrıldım. Döndüğümde de gazetenin içinde bulunduğu ekonomik sebeblerden dolayı çalışma imkanım olmadı. Orada çalışanların bir çoğunu yakından tanıyorum. Sorun şu: Orada çalışan gazeteci arkadaşlarım yaptıkları bir haber yüzünden ABD'nin şimşeklerini üzerine çektiler. Aslında haber yüzde yüz doğru. Yeni Şafak'ın haberi bağımsız kaynaklara doğrulatma şansı hiç yok. Çünkü bugün Samarra, Felluce, Tikrit gibi kentlerde bağımsız çalışabilen gazeteciler yok. Bu haber sadece benim üniversitedeyken tanıştığım vede iyi tanıdığım bir arkadaşımın bana telefonda söylediklerinden yapıldı. Aslında ben o gün Samarra'da olanları duyunca birkaç saat kendime gelemedim. Yani benim yaşanan olayları sabah 8:30'da duydum. Yazıyı yazmam 13:00 civarında oldu. Arada hakikaten büyük bir sarsıntı yaşadım.
YENİŞAFAK NE İSTİYOR?
Aslında YENİŞAFAK Gazetesi kendine ait olmayan bir haberi sadece kendi ürünüymüş gibi başka bir ajans haberiyle birleştirerek en büyük hatayı yaptı. Burada yaptıkları büyük bir yanlıştı. Bu yapılan haberden ve benim hakkımın yenilmesinden dolayı YENİŞAFAK Gazetesi'ne bir haberci olarak kızsam bile; Samarra'da yaşayan arkadaşımın benden bir isteği vardı:"kardaş bu haberi duyurabildiğin her yere duyur". Bundan dolayı kişisel olarak bütün haklarımdan vazgeçiyorum.
Gelelim haberin kaynağına: Şu anda bütün Türkiye bu haberi benden duydu. Benim haber kaynağım ise hali hazırda SAMARRA'da yaşayan okul arkadaşım. YENİŞAFAK Gazetesi yönetimi bununla ilgili olarak nedense ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ GÖREVLİLERİ geldikten sonra benden haber kaynağımı istiyorlar. Basın-Meslek ilkeleri çerçevesinde böyle bir durumu kabul etmemem gerekiyor. Ama arkadaşlarımın işsiz kalmaması için 2 şartla kabul ediyorum.
BENİMDE İSTEDİKLERİM VAR
1-Yenişafak Gazetesi bundan sonra yapacakları herhaberin kaynağını kamuoyuna açıklayacak. Bunu bana yazılı olarak taahüt edecekler.
2-Samarra'da yaşayan arkadaşımın ve ailesinin can güvenliğinin sağlanması için (anladığım kadarıyla bunu ABD'liler istiyor, çünkü kaynağıma ait bilgileri onlara verecekler. O zaman bu istek ABD görevlilerini de kapsar) BAŞKAN BUSH tarafından imzalanan yazılı garanti.
Eğer Selahattin Sadıkoğlu yönetimindeki Yenişafak Gazetesi bu isteklerimi yaparsa emin olsun, haber kaynağıma ait bilgileri kendilerine verebilirim"
ALBAYRAKLAR'DAN MİLLİYET OPERASYONU
Öte yandan İnternethaber'in bildirdiğine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayrak Ailesi, medya imparatorluğu kurmanın hesaplarını yapıyor. Ulusal yayın hakkı olan Sinop Türkeli TV'yi satın alarak güçlenen Albayraklar, şimdi de Milliyet Gazetesi'nin peşinde. Albayraklar ile Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ arasındaki Milliyet pazarlığı sürüyor. Yeni Şafak Gazetesi'nin sahibi Albayraklar, Milliyet'e de sahip olabilmek için Aydın Doğan'a büyük teklifler sundu.
http://www.milliyetci.org
---------------------
Samarra katliami ile ilgili diger haber ve yorumlar:
http://www.rasat.com/forum/display_t...PagePosition=1 (
www.turkiyemiz.biz)
http://www.rasat.com/forum/display_t...PagePosition=1 (ÖZGÜR RADYO)