Konu: Çocuk Ve Tv
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.01.2004, 16:43
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 170
784 Teşekkür 308 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von _erguvan_
*Evet en etkin çözüm onu evin dışına atmak.Bu o kadar zor değil.Bir kere deneyin.Kendinize ve varsa çocuklarınıza keşif yapma ,düşünme ,fikir üretme ,beraberce bir şeyler başarabilme fırsatı verin. TV insanları birbirinden uzaklaştırıyor ,beyinlerini uyuşturuyor ve asıl gayemizi unutturuyor.Ayetlerde geçen 'dünyalık oyalayıcı ,geçici bir eğleme'
Kesinlikle Televizyonu Evden disariya atmak zor degil katiliyorum.
Ama zor olan nedir biliyormusunuz.Cocuklarin yaşlari büyüdükce bu seferde cocuklari eve sokmak zor oluyor.

Ben kendim yaşadim 1 sene TV olmadi evde ve cocuklar her gün komşusaydi
Ve sonucta bende dedim Televizyon u dünyadan kaldirmam gerek.Buna gücüm yetmeyecegine göre bu aleti kontrol etmem gerek.Ve sonunda buna karar verdim Evde cogu zaman TV acik olmaz ama acik oldugu zamanlarda var yalniz kontrol altinda tutmak en güzeli oluyor.Düşüncesindeyim

Ve 1 sene sonra TV almak zorunda kaldim.Cünkü cocuklari sokaktan toplamaktan bıkmıştım.Ve evde TV olsun Xbox olsun ayrica kendi Bilgisayarlarida olsun acilmadan bana mutlaka sorulur tek sormayan kisi bizim hatun olsun hatunda sormasin oda ne yemek yapiyim diye soruyor her zaman Sanki yemekten anliyorumda.

Alternativ olarak.

Dünyanin icindeki Aletler ile büyütmek ama kontrol altinda tutmak.
Bilgisayar bence Alternativ degil şu halime baksan a ya hayatim mantar gibi olmus.Toplumdan uzaklasmis sanki dagda yaşayan bir tip oldum.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla