S.A.
Tayyib ERDOĞAN'ın 3 kasım seçimlerinden bir gün sonra 4 kasım 2002 de AMERİKA B.D. savunba bakanı Dr. Wolfowitze gönderdiği mektubta :"Ülkelerimiz arasındaki tarihi ortaklık ve dostluğun" diye söze başlayarak Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile arasını yapmasını ve bu bağlamda baskı oluştrumasını istiyor.
Bu belgeli mektubun yanı sıra mossadın ileri sürdüğü başka bir iddia ise şöyle idi :
10 Ocak tarihli ‘özel rapor’da Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’a şunları söylüyor: ‘Biz KKTC’yi verdik kurtulduk, sen de Golan Tepeleri’ni ver kurtul!’
Şimdi haberi okuyalım :
Hayrullah Mahmud
hayrullah.mahmud@stargazete.com
17.01.2004
Rica mektubu?!
İSRAİL gizli servisi MOSSAD’ın sanal alemdeki yansıması
www.debkafile.org’ta çok ilginç bir iddia yer aldı.
10 Ocak tarihli ‘özel rapor’da Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’a şunları söylüyor: ‘Biz KKTC’yi verdik kurtulduk, sen de Golan Tepeleri’ni ver kurtul!’
Bu anlamda bir belge de ben ortaya koyayım.
‘Nasılsa, AKP medyası bu tür haberleri görmezden gelir’ diyenleriniz olabilir!.. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde vizyona giren ‘Dinci 28 Şubat süreci’nde, milli olan her şeyin üzerine gidildiği için KKTC’yle ilgili bu sözlerini doğal karşılayanlar da çıkabilir!..
Tarikatçı olanların tavan yaptığı bir dönemde, ‘vatansever’ söylemleri arkaik bulduklarını söyleyen enteller de çıkabilir!..
Hatta...
Bazı meslektaşlarımız Atatürk’ün bu ülkedeki manevi varlığından ve de ağırlığından da sıkılmış olabilir!..
Umurumda değil!..
Ben doğru bildiğimi ve doğru gördüğümü yazmaya devam edeceğim.
Bakalım ‘suskun demokratlar’, kalemleri ve vicdanları zincirli meslektaşlarımız, aşağıdaki rica mektubunu okuduklarında ne diyecekler!..
İşte ‘KKTC’yi verdik kurtulduk’ diyen Erdoğan’ın, iktidara gelmek için ABD’li Neo-Con Wolfowitz’e yazdığı rica mektubu! Aynen yansıtıyorum:
Randevu ricası
‘Dr. Paul Wolfowitz
Deputy Secretary of Defense
The Pentagon
Washington DC, 20301
4th November 2002
Dear Dr. Wolfowitz,
Through common friends, I want to deliver this message of mine direct to you, to share my hope that the historical partnership and friendship between our countries, will continue into the future.
Given your official position, you are no doubt aware that the election results may have caused some unease amongst our general staff. I would like you to know that, my party and I share their hopes for Turkey. That it may become a prosperous, secular and reliable member of the first world community. And I am confident that we will be able to work together in the best interests of our country united as never before.
To this end, I hope that I will be able to have a discrete, private meeting with General Özkök as soon as possible. My personal cell number is 0 533 7...
Many thanks for this assistance and for your past friendship to my country. I look forward to meeting you personally.
Yours sincerely,
Recep Tayyip Erdoğan
Chairman’
Ve...
Mektubun Türkçesi...
Erdoğan’ın Wolfowitz’e gönderdiği, Cüneyd Zapsu’nun kaleme aldığı mektupta şöyle deniliyor:
‘Dr. Paul Wolfowitz
Savunma Bakan Yardımcısı
Pentagon
Washington DC 20301
4 Kasım 2002
Sevgili Dr. Wolfowitz,
Ülkelerimiz arasındaki tarihi ortaklık ve dostluğun gelecekte de devam edeceği ümidimi paylaşan bu mesajımı, ortak dostlarımız aracılığıyla, size direkt olarak iletmek istiyorum.
Resmi sıfatınızdan dolayı, seçim sonuçlarının, generallerimiz arasında bazı rahatsızlıklar yaratmış olabileceğinin, kuşkusuz farkındasınızdır. Generallerin, Türkiye için ümitlerini, partimin ve benim de paylaştığını bilmenizi isterim. Ki bu ümitler, Türkiye’nin, birinci dünya toplumunun, gelişmiş, laik ve güvenilir bir üyesi olmasıdır. Ve şuna eminim ki, şimdiye kadar hiç olmamış bir şekilde birleşerek, ülkemizin en yüksek menfaatleri için birlikte çalışabileceğiz.
Bu amaç için, mümkün olan en kısa sürede, General Özkök’le gizli ve özel bir toplantı yapma fırsatı bulacağımı ümit ediyorum. Şahsi cep telefonu numaram şudur: 0533 7...
Bu yardımınız ve ülkeme olan geçmiş dostluğunuz için çok teşekkürler. Sizinle şahsen tanışmayı ümit ediyorum.
Saygılarımla,
Recep Tayyip Erdoğan
Genel Başkan’
Başbakanlık vizesi
İşte böyle...
AKP Genel Başkanı Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinden bir gün sonra kaleme aldığı mektupta, açıkça ABD Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz’den Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile arasını yapmasını istiyor!..
Randevu talep ediyor!..
Kadife eldiven giydirmeden söyleyecek olursak...
‘Baskı’ yapmasını istiyor!..
Nitekim...
O baskılar sonuç vermiş olmalı ki, Erdoğan 9 Mart’ta Siirt’ten seçilerek Meclis’e girebildi!..
Aynı ABD, Erdoğan’a yaktırdığı yeşil ışığı, DEHAP oylarının iptali sürecinde göstermedi!..
Çünkü Ortadoğu’da yaptıkları yeni cetvel düzenlemesinin inkıtaya uğramasını istemiyordu!..
Yeni ABD Büyükelçisi, göreve başlar başlamaz ilk olarak YSK’yı ziyaret etmesi, başka nasıl açıklanabilir ki!..
Bakalım ‘KKTC’yi verdik kurtulduk’ diyen Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerinden rahatsız olmayan ‘köpekleşmiş tilkiler’ bu ‘Rica mektubu’ndan rahatsız olacaklar mı?!
HABERİN ASLI İÇİN
http://www.stargazete.com/sg/index.asp?haberid=40710