Konu: Bebek
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2004, 16:33
mawera

mawera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
4 Teşekkür 4 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von patya7
mawera kardes !!! sen pedagog yada psikolog olmadigini yazmissin , ben sana katilmiyorum

ahmetin durumunu daha önce cocuk doktoruna söyledigim de, bana senin söyledigin tavsiyelerin yarisini birak, bir tanesini bile söylemedi.

"Ihr kind ist eben lebhaft, seien sie doch froh was wollen sie mehr " dedi ve basindan savdi.

doktora göre ben fazla evhamli bir anneymisim.......belki olabilirmi deyipde, ihtimaller üzerinde bile durmadi.

ama senin sözlerinin bazilarini kafamda degerlendirdigimde......... belki bunlar sebebi olabilir.
misal baba ile cok az vakit gecirmesi........ babanin yoklugunu ben onlara daha cok vakit ayirarak telafi etmeye calisiyorum ama , ne derece yeterliki???

-KIMSEYI ERSETZEN EDEMEZSIN: O YÜZDEN ETMEYE CALISMA. MADEM VAKTI YOK BABASININ; O HALDE ALISMAK ZORUNDA.

ikinci bir ihtimalde... ben etrafimizda olup biten kötü olaylardan cok asiri derecede etkileniyorum ve benim bu korkularim ahmet hissediyor olabilir.(A$IRI tembihler , ikazlar falan)
-IKAZI TEMBIHI BIRAK; SENIN HALETI RUHIYEN BILE GECER .....ISTERSEN HIC BIR SEY DEME. ER FÜHLT WAS DU FÜHLST:

ALLAHU TEALAYA karsi cocuklarin icine hic bir zaman olsun.....( $ükür olsun )korku vermedim .
-NEDEN GÜNAHA MI GIRDIM? DIYOR ......BASKASI VERMISTIR BELKI

cocuklara koydugum kurallar, ödüller , ceza uygulamalarinda seninle hemfikir oldugumuzu gözlemledim . o konularda kesinlikle seninde söylemis oldugun gibi davraniyorum.

ablasi ,yada baska bir cocuk tarafinda haksizliga ugradigi zaman, kendimi sabretmeye cok zorluyorum ve onun tepkisini bekliyorum.....ama onun yapacagi tek sey bütün oyunu birakip benim yanima gelmek oluyor.
- DAS WEISS ER; DAMIT ERPRESST ER DICH

benden yardim istiyor, bende git kendin söyle dedigim zaman ........yardim göremeyecegini anladigi icin , yatip bir yerlerde uyuyup kaliyor.

-ÖYLE YAPINCA ACIDIGINI SAKIN HISSETTIRME:

cocuklar evdeyken zaten bana nete girmek icin fazla vakit olmaz.
bazen cok nadir cocuk odasina girip kendi hallerinde oynadiklari zaman foruma bakarim ama genellikle onlar yattiktan sonra.

onlar kendi hallerince oynamaya basladiklari zaman bile , benim cogu zamanim ev isi yaparken onlari gizlice takip etmekle gecer.

ahmet bilgisayarda oyun oynamayi cok sever ,
- PC; NINTENDO OYNATMA (HAYAL DÜNYASINA KAPIDIR; ZATEN "ESIGINDE "DIYORSUN. O YÜZDEN SENI PC BASINDA GÖRMEDIGI IYI OLUR: CÜNKÜ COCUKLAR SÖZLERE DEGIL HAREKETLERIMIZE BAKIP ÖGRENIRLER:::KORKMAYI, SINIRLENMEYI....:)
kendi yasinca oyunlar var......sagolsun bir zamanlar bizim BITCHEF oyunlar sayfasina eklemisti..MUSLIM KID adinda bir sayfa yada AFACAN COCUK sayfasinda oynamayi sever ama o zaman bile ablasina karsi koyup elinden alamaz.
ben ablasina .....senin icin artik yeter , senin saatin doldu diye müdahele edersem oynayabilir.
-ALTERNATIF OLARAK BASKA SEY SUNMANI TAVSIYE EDERIM......EKRANBASI OYUNLAR AGRESIF YAPAR (YETISKINLERI BILE )

ikisininde günde 45dk. müsadeleri var (bu cokmu bilmiyorum)
-COK DEGIL TAVSIYE EDILEN KÜCÜKLERE YARIM SAAT. HAFTA DA BIR GÜN DE BAKMA YASAGI. AHMET HIC BAKMASA DAHA IYI.....MÜMKÜNSE TABI

onun haricinde zaten birine okul ve ahmete ise kiga. var
-KIGAYA NEDEN GITMEK ISTEMIYOR? MACH DEN ERZIEHERINNEN VORWÜRFE::::"wAS IST IN DIESEM KIGA LOS DAS DAS KIND NICHT WILL.....DAS MUSS EINEN GRUND HABEN" DE, ACIKLASINLAR:
BU COK ÖNEMLI CÜNKÜ.
ABER WENN SIE DIR MIT VORWÜRFEN KOMMEN "TAMAM UYGULARIM" DE BIR MÜDDET SONRA EGER DURUM DEGISMEZSE; YINE HESAP SOR.

-BIR DE ailede bir degisiklik oldu mu, ölen, dogan, tasinma, dert .....bu da bir sebep olabilir.

1 saatte cocuklarla birbirimize okulda ve kigada olup bitenleri yasadiklarimizi anlatma saati yapiyoruz( dert yada ne$e saati)

mawera kardes verdigin bilgiler ve tavsiyeler icin cok sagolasin
ALLAH senden razi olur insaALLAH .
INSAALLAH tavsiye ettigin yerlere basvuracagim:
CÜMLEMIZDEN PATYA. AMA DOKTORUN SANA ÖYLE DEDIYSE SENIN DE DEGISMEN GEREKEBILIR: BUNLAR UFAK TEFEK DEGISMELERDIR AMA COK FAYDALIDIR. Landratsamttan termin isteyince anne baba birlikte gitmesi sart. önce sizden bilgi aliyor sonra üc kere cocukla oynuyor, zeka test v.s yapiyor ve sonucu size bildiriyor. cocuga hic bir sey aciklamdan götür. yani söyle davran böyle davran gibi deme.
(not: patya kendi mesajlarinin arasinda cevabimi daha iyi görmen icin büyük harfle yazdim, simdi ufak harfe gecebilirim )
bir sey daha söyleyeyim......anne cok baba hic ilgilenirse cocuklarda bir tuhaflik oluyor. baba kizinca, haksiz da olsa hiiic bir sey deme mimikle de olsun bir sey belli etme, bu cok önemli. )

noch eine möglichkeit wäre:ücretli kinderpsychologeler de var," ich will nur ihren fachmännischen rat/meinung" einholen dersin. bir görüsürsün istersen.

selametle

Konu mawera tarafından (24.02.2004 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir..
mawera isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla