sa.
Mali saral şöyle dedin :
İran'da rejim değişikliğinin olduğu zamanlarda Türkiye'de de; Yok bu yapılan İslami değildir, yok tam İslami bir mücadeledir, şia bizdendir, değildir vs. gibi her kafadan bir sesin çıktığı zamanlar, mutassavvıf bir alime sormuşlar:"İran ve Humeyni hakkında ne söylersiniz" diye. Alim cevap vermiş:
"Siz adamları çekiştirmeyi bırakında kendinize bir bakın. Adamların şansı varmış Humeynileri bir tane imiş. Ya biz nasılız. Her birimiz bir Humeyni, ama Humeyninin etrafında toplanabilecek kimse yok."
Not: Bu yaptığım bir İran tahlili değildir. Türkiyede tevhidin önündeki en büyük engelin ne olduğunu anlatan yerinde bir tespit olduğu için aktardım. Yani herkes tevhidi kendi Humeynisi veya Humeyniliği etrafında mubah görüyor. Aksini düşünenlere de
Allah muhafaza... ver yansın ediliyor.
Kardeşim neden bu kadar kıvırıp dal budak salıyorsun. Açıkça desene meselem ehli sünnet değildir şia dır diye. Ne diye dünyaları dolaşıp , ülkeler arası bağlantılar kurup ölmüş gitmiş Humeyni diye birine yamama çalışıyorsun beni. Direkt men şia da . Çünkü Humeyni de şia ydı.
Asıl tasvvufun kökeni şiaya dayanır bunu hatırlatayım sana . Tasavvufun silsilesini sayarsan şia imamlarını göreceksindir. Zaten itikatende benzerlikler vardır.
Elhamdulillah ehlisünnetim .Tabi sen tasavvufçu olduğun için yada onlar gibi davranarak zahire değil batına bakarak kalbimi yarıp söylediğime bakmayacaksındır.
Sahi bahsettiğin ehli sünnet alimleri (Türkiyedeki mutasavvıf alime soranlar ve sorulanlar) ne yapmışlardır çalışma olarak .
Şia , Humeyni deyipde beğenmediğimiz ve beğenmediğiniz iranda , kafir şah rıza pehleviyi devirip kendi sistemini kurmuştur. Bize göre yanlış olsada.
Fakat türkiyedeki tasavvufçular ne yapmışlardır. Aksine sapık , tağuti rejimlere ve kişilere dua ederler .Tabiki insanların iki tarafın (şia-tasavvuf) alimlerine bakıpta uyanmaması için , düzenlerinin bozulmaması için karalamaktadırlar.
Çok görmüyorum Rusları bu yüzden . Çünkü tasavvufçular bunu yaparsa onlarda çeçenistanda cihad eden Müslümanlara vahabi diye karalarlar.
Asıl türkiyede tevhidin en büyük engeli tasavvuf zihniyetidir. Arada vesilelik yapan ara kablolarıdır .
Ummed şöyle dedin :
@meselem
yukarida kafir demiştir yazmiyor neredeyse yani cok yakinsin vs..
demek istenmis.
Birde kardesim bu konuda Senin düsüncen kim gelirse gelsin Devletin basina elestirecegine inanmaktayim olabilir.Bakiniz bu geçmişte Medinede toplanan Islam ordusu gibi Dünyanin bir yerinde böyle bir ordu varmi Ayaklarini vura vura Türkiyeye girecek.Ben oldugunu sanmiyorum.Müslümanlar icersinde büyük engeller mevcut.Bizlerin bir cok konuyu aşamadigini düsünmekteyim.Bir cok konuda ittifak degil büyük ihtilaflar var aramizda.
evet haklısın ümmed kardeş
bu tağuti düzenin başına kim gelse eleştireceğim ve reddeceğimdir ; “LA İLAHE” diyeceğimdir. İlahlığa soyunup , Allahın haram ve helallerini değiştirici kanun koyanlara.Babam da olsa. Burada (t.c.müslümanları –ve milletvekilleri) müslümanım diyenler her ne kadar iyi niyetli çalışıyor olabilirler , bu olabilir fakat bu yolla islami hakimiyetin önüne engel olunuyor bunun farkına varılmıyor .İnsanlar partilerden medet bekliyerek rabbani metodla çalışmıyor. Sende 1 oy vermeyi cihad etmek görüyor . Allah rasulu kafirlerin , müşriklerin darunnedve parlementosuna neden girmediğini anlayamıyorlar. Yada Rasula haram olan kendilerine nasıl helal kıldıklarını söyliyemiyorlar.Kendileri hüküm koyarak meşru yapmışlardır. Birde tevbe suresi 31 ayetinin tefsirini okuyup anlayamamışlardır.Açık seçik bu konu geçmektedir . Kimin kanununa uyuyorsan ona ibadet ediyorsundur.!
Bu konuda tabi ki şirke bulaşanlarla ittifak olunmayacaktır.Şirk , Allahın esmaul husna sındaki isimlerin özelliklerini , başkalarına ,insanlara , kurum ve kuruluşlara vermektir. Allah’ın “hakem” ismini yani hüküm koyucu (inil hükmü illa lillah -yusuf40)özelliğini Allahtan alanlar , aldıranlar , beşer akıllarıyla Allah gibi bende kanun koyarım diyerek firavunlaşmış , ve bunun farkına varamamışlardır. Böylece haramları helal – helalleri haram yapan kanunlar koymuşlardır. Müsümanlarda bu kanunları tatbik ederek dişlinin dönmesine 80 senedir yardım ediyorlar. Kendilerine bu vehameti hatırlatanlara ise , İslam düşmanı , yardım etmiyorsunuz , patates dini vs diyerek saldırmışlardır.Ki sağılacak koyunlar uyanmasınlar diye.
Bu tağuti rejimlerin bu partileri kapattıkları halde daha kapanmadan neden öteki partiyi kurdurduklarını anlayamamışlardır. Sahi kaç kez kapandı partiler Müslümanların . Ne zaman aynı delikten iki kere ısırılmış olacaksınız .( bir mümin aynı delikten 2 kez ısırılmaz- hadis)
Bu hadisten bile uyanamazsınız. Neyse konuyu daha fazla genişletmek istemiyorum . Daha düzenli şeklilde yazılarım var burada delilleriyle .
Bu systemin birden ortadan kalmasi icin Türkiye 10 defa Filistin olmasi gerek,veya uzun zaman icerisinde insanlarin kalplerine
Allah korkusunu ve Ahiret inancini ve ayrica
Allah Sevgisinide yerlestirmek gerekmektedir düsüncesindeyim.Allah c.c nurunu tamamlayacaktir ha bu şu anki ummed i Muhammed ilemi olur orasini yine
Allah c.c bilir.
Sen sistemi koruma altına almışsın , firavunvari dişliyi müslümanım diyenler çeviriyor.Namaz kılanı ordudan atan komutan postalığını , korumalığını müslümanım diyen hatta şeriatçıyım diyen polisler yapıyor, hatta genelevdeki bekleyen polisler dahi !.
Vergi vererek , asker olarak yönetim şekillerini onaylayarak , öğretmen olarak sistem 80 senedir devam ediyor ve biz itmeyi bırakmadığımız müddetçe de böyle gidecektir .
Bakınız Humeyni devrimi fransadan yaparken bir fetva ile Müslümanların şaha vergi , elektrik su askerlik gibi zincirlerden ellerini çektirmiş ve sistemi çökertmiştir.
Tabi nerde bu şahsiyette , bu şuurda , bu vakarda bir şahsiyet bizde. Humeyniyi hiç gülerken gördünüz mü ?
Birde bizim alimlere , politikacılara bakınız . Allah ıslah etsin bizi .
s.a .