@mawera kardes, "oha"yi sözlük capinda arastirdigin icin tesekkürler. Gercekten oldukca "sihirli" bir kelimeymis... Sanirim bu konuda ilgili arkadaslar daha bir cok ilginc malumat ortaya cikarabilirler. Gayretlerinizi takdir ediyorum...
Yanliz, @mawera kardes (ve diger ilgili ve bilgili arkadaslar), en büyük lugat her zaman dünya ve hayattir... Her sey en ince hatlari ile kagit üzerinde bulunmaz bazen.
@mawera kardesimin seninde, benim niyetim hakkinda, kücük bir hatan var... Almanca olarak mevzuya girdigin icin bende almanca cevap vereyim:
Ich wollte nicht "nett" sein, aber auch nicht unbedingt "böse". Bei deiner Wörterbuch-Lektüre hast du eventuell einiges übersehen (bzw. dieser Aspekt stand nicht in deinem Wörterbuch)... Es gibt etwas das als
"Sarkasmus" definiert wird und eine
Mischung aus ernst/ironie bzw. nett/böse ist. Verwandt mit "Sarkasmus" ist "Zynismus"... Schlag doch bitte mal in deinen Wörterbücher nach diesen Stichworten und informier das interessierte Publikum über deren Bedeutungen.
Bu "oha" muhabbetinden dolayi naklettigim haber biraz arka planda kaldi. Bir yigin AKP milletvekili Tayyip Erdogan'in ve Mehmet Metiner'in sarfettikleri laflari yorumlama ihtiyaci duyduklarina göre, bizde birazcik su "Degistik", "Eski'den Taliban gibiydik" polemiklerine dikkat etsek iyi olur diye düsünüyorum.
En azindan bu sahislarin "Biz" dedikleri yerlerde (caktirmadan) Islamci camiyayi topyekün bagliyorlar. Sahsen ben ne Tayyip ne de Metiner'in "cizgi"sinde degilim. Gecmiste ne Taliban'dim ne de bugünlerde "degistim" edebiyati yapiyorum.
Eger gecmiste Taliban olan ve bugün "degistim" diyen arkadaslar varsa, konu ile ilgili fikirlerini beyan etsinler lütfen.