| Ak Partılı Dıvan'dan Musevılere İşbırlığı Çağrisi AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan Adayı MUHSİN DİVAN , Hahambaşı İsak Haleva'yı ziyaret etti . Türkiye Hahambaşılığı'nda gerçekleşen ve basın mensuplarının alınmadığı ziyaretin ardından açıklama yapan Divan , İstanbul'da , farklı dinlerin , farklı kültürlerin barış içinde yaşadığını ve hiçbir sıkıntının olmadığını vurguladı.
Şişli'nin de Musevi , Rum ve Ermeni yurttaşları barındıran ilginç bir ilçe olduğunu söyleyen Divan , " Ben de bugün , o cemaatlerden birinin lideri olan Musevi Cemaati Lideri İsak Haleva 'yı ziyaret ettim. Ben İstanbul'un kültürü içinde büyüyen birisiyim. Fotoğraf sanatçısı kimliğimle de dünyadaki farklı kültürlerin , farklı dinlerin , dünyamızın ruhunu değiştirdiğini kendilerine ifade ettim.
Şişli 'de Belediye Başkanı olduğum takdirde , Musevi Cemaati'nin , çalışkan , vizyonu geniş olan insanlarının belediye yönetiminde bizlerin yanında olmaları gerektiği , onlarla birlikte daha başarılı bir Şişli'ye el atacağımızı söyledim " dedi. BARTHOLOMEOS'U DA ZİYARET ETTİ
Öte yandan ; AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı MUHSİN DİVAN , Fener RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'u da ziyatet etti. FENER RUM PATRİKANESİ 'ne gelen DİVAN , Patrik BARTHOLOMEOS 'ile bir süre görüştü.
Basın emnsuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Şişli'nin de MUSEVİ , RUM ve ERMENİ yurttaşları barındıran bir ilçe olduğunu belirten DİVAN , bu cemaatlerden birinin lideri olmasından dolayı PATRİK BARTHOLOMEOS'u ziyaret ettiğini kaydetti