| Yukardaki cümleler pasiflige, miskinlige acik tabirlerdir. Yazanin veya bu cümleleri telafuz edenlerin niyetine kötü gözle bakmiyorum, yanlis anlasilmasin. Zaten dedigim gibi, her yana cekilebilinir bir cümle...
"Seriat istenmez"... Önce NIYET olmasi gerkmez mi? NIYET Islami deger ölcüsüne bagli olmadan hic bir seyin önemi olamaz, ciplak gözle ne kadar basarili görünsede. Yani NIYET, TALEB... Bir sey taleb edilmeden verilmez.
"Önce kendimiz olalim" gibi tekerleme laflara gidiyor cogu zaman bu anlayis. ISLAM'da IC OLUS ve DIS OLUSUN arz ettigi BÜTÜNLÜK gümbürtüye gidiyor böylece... Suur altinda bu tip laflarin NEFSE "bal kaymak" gibi geldigini kim inkar edebilir?
Bir Islam büyügünün dedigi üzere: "Aramak ile bulmak es zamanli yürümeli. Birinin digerinden ayri kalmasi caiz degildir!"
"Büyük Cihad" ve "Kücük Cihad"in BÜTÜNLÜGÜ budur. CiHAD bir BÜTÜNDÜR cünkü iSLAM bir BÜTÜNDÜR.
Büyük dava, ve herkesin harci degil. Iste bu noktada yine NIYET ve TALEB meselerine catiyoruz. Herkes kendi capina göre, kendi kabiliyetine göre ve kendi ruhi-fiziki gücüne göre bu davaya atilacak. Müslümanligin getirdigi MEMURIYET ve MECBURIYET budur. Ve: Sen yürüyemiyorsan ve ileri atilamiyorsan bari yürüyene ve ileri atilana engel olma.
Anlasilacagi üzere, bu anlayis müslümanlara, dedigim gibi kabiliyet ve gücleri nisbetince, bir cok CEPHEDEN cihada katilmalarini saglayici ve yol acici mahiyette. Belli oluyor mu ISLAM'in müthis kreatif inceligi?!
"Cephe" derken, hep "askeri kanat, teskilat, metod" anlasilir... Isin icinde o da var, ama hepsi bu degil illaki. Tekrar edelim: ISLAM'da Ic Olus ve Dis Olus beraber yürür ve her müslümana, kabiliyet ve güc nisebtince, gerekeni gerketigi yerde ifa etmek farzdir. Silah tutamiyorsan, silah tutana maddi-manevi omuz yer, destekle!... Ve: Kuru siki sloganciliga, bassiz hareketlere vs. yer yoktur bu ISLAM STRATEJISINDE. En ince fikir, taktik ve aktivizm gerektiren bir davaya muhatap oldugumuzu unutmayalim.
Kefereler bunun tersinden isbaticisi durumundalar... Onlar yalniz askeri saldirilarda bunumuyorlar (hatta 11. Eylül'e kadar acik askeri saldirilara bas vurulmazdi), kültürel, ideolojik, iktisadi ve bunlari yürüten propaganda faaliyetleri daima birlikte yapilir.
Sarf edilen cümleler hakinda bir aciklama ile basladim. Maksadim, bu, dis yüzüyle dogru ama mana olarak cogu zaman yanlis anlasilan, cümleleri yerli yerine oturtmak. Hareket olmadan bereket zuhur etmez: "DUAYI ICRADA ARAYINIZ!"
__________________ meseldir sözümün onda dokuzu
eski ustalardan onda yedisi
bir yudum su kadar gündelik sözler
Gök'ün uyumundan gelir büyüsü |