Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.04.2004, 21:05
Fani

Fani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
14 Teşekkür 5 Mesaja aldı
@

selamunaleykum...

ilk önce el - emin tebrik ediyorum...dediklerin aynen isabetli düşünce...

kıbrısa esas hayır deyilirse bir kaç sene sonra tamamen verilecek..
nedenmi...emin dediği gibi zaten orda Türk askeri ab karşısında işkalci durumuna düşecek...ve AB Türkiyeye savaş açmak hakkı doğacak..
yıllardır Kıbrıs konusunki yetersiz siyaset ve Türkiyenin malesef zayıf olması ekonomik ve siyasi Kıbrısın bu duruma düşmesi ve bizim elimizde fazla seçeneğin olmamasına yol açmıştır. bu zayıf durumu karşı güçler iyi kullanarak çeşitli yollarla Kıbrıs halkı üzerinde etkili olarak yönlenmesine sebep olmuşlardır..Bugün nerdeyse ab girmek için Türklükten vazgeçecek !"bazı !" vatandaşlarımızın kafaları çalınmıştır...

eğer kıbrıs türk tarafı giremezse rum tarafı ab girdiğinden korkunç bir göç olma ihtimali %100 bu zamanla Türk tarafını zayıflatıp..benliğini kaybeden insanların çogalması kaçınılmaz...

Kıbrısı Türkiyeden başka pek bağımsız devlet olarak tanıyan yok Türkicumhuriyetleri bile dahil...bağımsız ülke olması tabiiki daha ii fakat tren kaçırılmış.malesef...

Kıbrıs aslında Türkiyenin topraklarına göz dikmiş diş ülkeler içinde bir umutmu niyemi...irak kuveyt hatırlayın benim senin olayına amerika oraya girmiş ve bugünki ortadoğuyu kontrol altında tutup zenginliklerinden faydalanma planında önemli bir yer almıştır...kıbrısta adalar filan hak talep edip zamanla savaş için mazeret gösterilebilir...

biliyorsunuz Türkiyenin Silah bakımından yünanıstanın 3 te bir silaha sahip fakat asker sayısı bakımından bizi fazlayız...
fakaaaaat Yünanıstan yahudilerin filan kabesidir kutsal toprakları vardır ve ABD birçok yunanlı vardır seçimleri bile etkiliyecek kadar bunun için Yunan lobisi fazladır..bunu yunanlılarda farkındadır..bundan dolayı eskiden Türkiyeye karşi bir çok hayasızca girişimler yapmış..bu oyunlara Türkiye gelmemiştir....

birçok ders alınacak olaylar olmuştur...malesef görünmeyen Müslüman düşmanlığı Türk düşmanlığı Osmanlı düşmanlığı türkiyenin geleceği için tehtitler oluşturmaktadır bu tehlikaleri görerek ona göre siyasi tavir almak zorundayız...

1974 ten beri oluşan sorunlar çözümlenememiş ve çözüleceğinede kimse inanmamıştır. veya bunu başaramamıştır..verilen çözün tarih süreci bitmiş ve olaylar tıkanmıştır..
bırakın kıbrıs sorununu Hatay sorunu Ermeni sorunu kapıda sıraya geçmiş bekliyor zaten...Ülkemizin çabucak karişacak duruma müsait olması Türkiyenin geleceği içinde iç açıcı bir yol görünmemektedir..
bütün bu sorunlar karşısında Muhalefet olsun diye ver kurtul veya kıbrısı satıyorlar siloganıyla...ortaya çıkmak köstek olmak değil aslında ülke sıkıntılarına gülmek anlamına gelmektedir. bu belki siyasi bakımdan kendine oy kazandıracaktır fakat ilerisi için çözümsüzlük hatta yok olma tehtidiyle karşi karşıya kalmaya yol açabilecektir...buna bir örnek vermek gerekirse yakın tarihimizde PKK liderinin Seçim öncesi Ecevit ve kualisyon devleti yakalamış ve başarı elde etmiş gibi halka lanse edilip seçime mudahele ederek oy kazanmalarına sebep olması gibi fakat bugün Abdullah öçalan rahat ve kaygısız bir şekilde yaşamalarına ve ülkedeki şehid olanalar ve askere gidenlerin şevkini kırması moralmen soru işaretlerine neden olması gibi veya Bahsı geçen Usame bin ladinini yakın tarihte ele geçirilmiş gibi gösterilerek Bush un başarılı gösterilip tekrar seçimi kazanmasına destek olması düşüncesi gibi...

günümüze gelirsek Kıbrıs Sözde cumhurbaşkanının muhalefet Türkiyenin evet demiş görünmesi altındada siyasi bir cephe alma varlığından ben şüpheleniyorum ..farkındaysanız denktaş ile R: Tayyip ERDOĞAN karşı karşıya bir kamera görüntüsü vermemiş diş ülkelerin veya yunan tarafının böyle bilmesi gösterilerek karşılıklı pazarlık demiyelim soğuk savaş diyeyim..bir hamle atılmaya çalışılmış ve kıbrıs rum tarafı halkı etkilenmeye çalışılmıştır ..diyorum...

bugun kıbrıs rum tarafında refarandum 16 gün içinde bekleniyor ne olacak peki...büyük bir ihtimalle hayır diyilecek...ve sorun devam edecek..

Türkiyenin kazancı ne olabilir....ab ülkelerine karşi bakın biz Annan planını kabul ettik karşı çıkanlar yunanlılar denilecek fakat...diş ülkelerin birazda dinsel birlikteliklerine karşı bu pek etkili olacağına inanmıyorum...

Düşüncem bu olaylar türkiyeye biraz nefes alması için fırsat verecektir. taki türkiyedeki hükümet başarılı olup Ekonominin belli bir seviyeye gelene kadar..
Ab konusunda Türkiyeyi yani fakir ve nüfüsü genç bir müslüman ülkeyi almak istemezler Arap ülkeleri müslüman ülkelere örnek gösterilme tezi fazla uzun süreceğine inanmakta zor...bütün bunlar birazda Abd ve diğer güçlerin biraz zayıflaması veya japaonya guney kore çinle arlarında bir sürtüşmenin doğması halinde Türkiyenin şansını arttıracağına inanıyorum..

Her halükarda Türkiyenin lojıstik durumu cekiciliğini sürdürüp soğuk savaşin devamını..ve kolayca bitmeyeceğini göstermektedir..
Müslüman devletlerin birlik haline gelmeside görünür olarak pek avantaj sağlamamaktadır..artık arafatın bile kimseye danışmadan öldürülmesi düşünülmekte ve hatta kimseye bir sebep gösterilmeksizin..bu Müslüman ülkelerin caydırıcılığını malesef yitirmesi..ve birlikteliklerinin güç olduğunu göstermektedir..

yazılarımı bir plan ölçüsünde değilde genel olarak yazmaya çalıştım kıbrıs sorunu bütün bu var olma sorunları karşısında bakarak değerlendirmenin doğru olacağına inaniyorum..Dünya globalleşmeye giderken olayları tek olarak değerlendirmek bu tarihten sonra yanılgılara sebep olabilir...

herkesin dünyadaki olaylar karşısında planlar karşısında uyanık olma ve ona göre davranması şarttır...
Çünki Dünyadaki Müslümanların kuşaltılarak yok edilmesi çemberin gitgide küçülmesi veya kendilerine katılıp empoze yoluyla uyutulması azınlık haline getirilerek 4. 5 sinıf insan muamelesi görmesi..zülüm görmesi kaçınılmaz olur..
İyi niyetimizle başka güçlerin birer askeri olarak veya düşüncesini yayma noktasında aracı olmamak oyuyla, idelalleriyle, hayat görüşüyle, dünya çalışmalarıyla, müslümanların lehine bir uygulama sergilemeleri hepimizin bir görevidir...
Fani isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla