değerli arkadaşım dodo1983 tabi herşeyi belgelemek zor..yünanıstanın bizim silahların 3 kati olduğu bir ara tv lerde tartışılmış...oranlama yapılmıştı..bunu kafamda not almıştım bazı önemli olayları kafamda not alıp zamanla tekrarlayarak unutmamı engellerim buda öyle bir bilgi..kardak kririzini hatırlarsın çöiller zamanında ozaman konuşulmuştu...
ve biliyorsunuz..biz kuzey iraka askerlerimizle girdiğimizde o zaman o bölgeden sorumlu Türk General benzin ve silahımız yeterli gelmedi..kendimize güvenemeyip geri çekildik dedi Star tv de ve buna bir çok komutan karşı çıkıp askeri sırları açıklama uyarısı almıştı buda bir not...
İman diyorsunuz nerde o iman Yıllarca 1 türk dünyaya bedel diyerek kendimizi avutmuşşuz ve tembel olmuşuz...malesef askeri yöndende o iman gücümüz zayıf..
Ben T.c. askerlik yaptım ve bunla gurur duyuyorum fakat bizim silahlarımız bir çoğu hiybe ve doğru dürüst görev yapmıyor malesef..
adam havadan senin tugayını yok edecek hale gelmiş..
Fakat tabii askeri çoğunluk bakımından dünyada sayılı bir çoğunluğa sahipbiz..
Şimdi birşey söylicem bir çok arkadaşım buna karşı çıkabilir fakat...
"askeri,ekonomik.siyasi v.b. yönden bakıldığında komşularımıza dahi ultumaton çekip uyarma ve caydırıcılığımızın olmadığını söylemek isterim tabii bu benim görüşüm"
hatırlarsınız ermeni sorununda türkiyeden toprak isteyecek kadar tazmınat davası açacak kadar küstah davranan Ermenistan a karşı sert bir tavrımız olamamıştır.
oysaki bir ermeni soykırımı olmamış Osmanlı savaş sırasında bile ermenilerin katledilmesini önlemek için bir birliği ermenileri kuşatarak zarar görmeden doğuya doğru gitmelerine aracı olmuştur...fakat bugün bunu nerdeyse belgeye döküp hak talep edecek duruma geldik...
biz tarihimizi ve arşivlerimizi batılılardan belli ölçüde para alıp yakan kundaklayan T.c. vatandaşlarından dolayı bugün meydan laruslardan alıyoruz tarihimizi bile bilemiyor yakılan osmanlı arşıvlerinden dolayı belgeleyemiyoruz...çünki tarihte Osmanlıyı bizde kötüledik bugun diş güçler hem Osmanlıyı hem Türkleri kötüleyince Osmanlıya sahip çıkmak istiyoruz buda kaybedilmiş bir değer olarak buz gibi bir gerçek olarak karşımızda...
şüphesiz tarihte yapılan veya yapılmaya birlik olamadığımızdan, imzalarla yaptığımız yanlış siyasetlerden dolayı bugün çekiyoruz eğer bizde yanlış yaparsak torunlarımız yok olma tehtidinde....malesef
bunu sanırım hepimiz görüyor ve biliyoruz.
Allah c.c. tüm müslümanların yardımcısı olsun ...Amin.