Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.04.2004, 14:35
Cihad74

Cihad74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Re: Re: Re: Anam Avradim Olsun

Alıntı:
Original geschrieben von µmmed
Cihad kullandığın koçum sözcügüde bu sözlerin icine girmekte oldugunu biliyormuydun.?.Bizim türkce dilimiz lastik gibi bir cok kelimelerin bir kac manalari olabiliyor.

Benim nefret ettigim kelimeler ve ne sözcügü olursa olsun kimden gelirse gelsin var olan Türk kültürünün icinde olanlar ki bunlari böyle almak gerek.

Bir kelime icersinde benim başıma geliyor bazen birisi heycanla bir konu anlatiyor ve arasinda Serefsizim kelimesini kullaniyor.Bir kac defa aklimadan gecirdim sahi ya sen hakkikaten Şerefsizmişsin diyerek.Yalniz bir kac defada bunu baska bir dil ile gündeme getirdim.

Arkadas şerefi karıştırma babasinida sevmezdim diyerek.O hatasini anliyor zaten.

Bunun yaninda Türk kültüründe kullanilan iltifatlarda cok gariptir ki bunlardan 1 tanesi de

Birisini övmek icin kullanilan Şerefsizin oğlu kelimesi de yer almakda.
Gercekten bu kelimelerin ne anlama geldigini iyi düsünmek gerektirki.

Kelime icerisinde Şerefsizim kullanan bir insana senin Şerefin yok dedinmi bakalim kabul edermi etmez tabii.Ama oysa 2 dak önce kendisi söylüyordu o zaman itimatin baska bir yere yazmis oldugu konu gibi demek gerekli Sen Senin söyledigin kadar Şerefsizsin mi?

Gercekden müslüman bir insanin diline yakismayan sözcükler BEN CAHILIM.Sözcügünü birisi kullandigi zaman bende düsünüyorum hemen ne cahili ya sen cahil degil kara cahilsin gibi.Komik durum söz konusu buradada aslinda iste arkadaslar ben bir seyden anlamam siz anlarsiniz yani ben iyi bilmem siz bilirsiniz karsidakine iltifat etmek isterken kendisini CAHIL yerine koymak ne kadarda Cahillik oldugunu ciddi bir manada anlamamak demek.

Bilmemezlik gercekten Cahillik olmadigina inanmaktayim.
Okuma yazma bilmemek Cahillikmidir?
Evet ise 1500 Sene önceye gidelim o zaman bu kelimeden ne mana cikmakda bakalim sonucu korkunc.

Ve kendi kalemize 1 gol attık demek

Sonucta düsünülmeden sarf edilen sözcükler.

Sevincli aninda kimseye söz verme
Kizgin oldugun andada kimse ile konusma

Tabiki herkesin kendine göre bazi kelimelere kicik gitmesi saygila karsiliyorum
Nitekim KOCUM kelimesini saygi duydugum insanlarda kulanmaya sarf ediyorum, samimi olmak icin.
Zaten o kelime muhabette cogu insani yakinlastirir, aliskanlikta olmus iste
Allahdan Elhamdulillah dine aykiri ve yahudilerin fitne sokdugu bir kelime degil