Neslimize Sahip Çıkalım 2 AZİZ KARDEŞLERİM; Çocuklarınız gençlik çağını bitirmeden önce gerekli dini ve milli bilgileri almalı ve İslam kültürüyle beslenmelidir. Aksi halde elden çıkmış olur. İyi bir çevre ve arkadaş bulabilirse dönüş yapabilir. Bulamadığı takdir de de başka ideolojilere yem olur. KIYMETLİ KARDEŞLERİM, Çocuklarınıza dinini ve namazlarını mutlaka öğretiniz. Onların dilimiz dönmüyor, öğrenemiyoruz şeklindeki itirazlarını kabul etmeyin. Zira bunlar tamamen yalan ve uydurmadır. Futbolcuların ve oynadıkları takımların isimlerini bir bir bilen, sinema artistlerinin hepsini de en yakın akrabalarına kadar tanı yan çocuğun, dinini ve namazlarını da öğrenebilecek yaş ve kabiliyettedir. Çocuğun nereden geldiğini, niçin geldiğini ve nereye gideceğini iyice öğrensin... ÖGRENSİN; Yarın her şeyi inkar eden atasının maymun olduğunu söyleyen şuursuzlar güruhunun gönüllü askeri olmasın. ÖGRENSİN Kİ; Dünyaya başıboş gelmemiştir. Her nefesinin hesabını mutlaka ve mutlaka verecektir. ÖGRENSİN Kİ; Doğacak, büyüyecek, evlenecek, baba-anne olacak, zengin-fakir olacak ve bir gün mutlaka ve mutlaka ölecektir. Ve ebedi hayatının tarlası olan dünya hayatındaki yaşayışının hesabını verecektir. ÖGRENSİN Kİ; Şu beş şeyin hesabını vermedikçe mahşer gününde yerinden kıpırdamayacaktır; 1- Ömrünü nerede tüketmiştir, 2- Bildikleriyle amel etmiş midir, 3- Malını nereden kazanmıştır, 4- Malını nerelerde harcamıştır, 5- Gençliğini nerelerde yıpratmıştır. ÖGRENSİN Kİ; Orada kendisine sinema artistlerinin isimlerini ve filmleri sormayacaklar. Orada kendisine, Allah'ı, peygamberi ve Kur'an'ı soracaklar. Eğer bunları bilmiyorsa adam kayırma, rüşvet, alavere, dalavere, olmayacağını da unutmasın. Ve nihayet ÖGRENSİN Kİ; Bugün bakmaya doyamadığın, koklamaya kıyamadığın ciğerparen evladın kıyamet gününde alnında isyankar damgasını yeyip ve senin gözlerinin önünde; Anne-baba, beni bu vaziyette bırakıp nereye gidiyorsunuz, görmüyor musunuz cehenneme götürülüyorum. Bana Allah'ımı, peygamberimi ve Kur'an'ımı niçin öğretmediniz diye çığlıklar koparmasın bundan eminmisiniz aziz kardeşlerim? EY MÜSLÜMAN; Vahşi ruhlu ve dinsiz bir evlat babası olmamaya çalış. Ona dinini öğret ki; senin dinine hakaret etmesin. Ona hayayı öğret ki; hayasızlık yapmasın Ona tahareti öğret ki; cünüp yatıp kalkmasın. Ona örtünmenin kutsiyetini öğret ki; bacımın örtüsüne dil uzatmasın... AZİZ KARDEŞLERİM, Sözlerimi merhum Mehmet Akif Ersoy'un şu mısralarıyla noktalamak istiyorum; Irzımızdır çiğnenen Evladımızdır doğranan Hey vicdansız Ağlamazsan bari Gülmekten utan....
__________________ GELDİĞİN ZAMAN BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL,
GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL
Konu itimat tarafından (13.04.2005 Saat 14:53 ) değiştirilmiştir.
|