|
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız itimat |
|
|
|
|
Patya kardeş, nikah kıyıldımı onlar zaten evlenmişlerdir... aralarındaki herşey helaldir...
ya gençleri biz zabtedemiyoz hiç olmazsa nikahlarını kıyalımda böyle dura koysunlar hiç olmazsa haram işlemezler düğünü sonra yaparız tarzı çok yanlıştır... çok büyük tehlikelere davetiye çıkarmaktır... |
|
|
|
|
nikah kiyildiktan sonra onlarin
ALLAH huzurunda evli olduklarini biliyorum ve aralarindaki her seyinde helal oldugunu biliyorum
ama malesef bizim insanimiz hem dini nikah kiyiyor , hemde o cifti nisanli sayiyor
benim demek istedigim ....
sayet dügün olmazsa ve diyelimki kiz tarafi nisani atti (attimi atar , cünkü resmi nikah yok)
bu ciftin durumu ne olur acaba ???
o kiz nisanli iken nikahlandigi ve hic bir zaman dünya evine girmedigi , o delikanli ile evli oluyormu yoksa olmuyormu???(bu 1. soru)
diyelimki ayrilik kesinlesti ve o cift evlenmiyor ...
anne baba ise kizlarini baska bir talibe vermeye karar verdiler...
simdi o genckiz hala diger delikanli evli oluyormu olmuyormu..???(ya delikanli kizi bosamadiysa)bu 2. soru
ve ikinci talib olan genc ile evlenebiliyormu yoksa evlenemiyormu..??? bu 3. soru
aralarindaki nikah ayri kaldiklari belli bir süreden sonra düser diceksen (o kadar derin bilmiyorum )
sayet kiz tarafi kizlarini o gence artik vermek istemedikleri icin ayirdilarsa ve gencte ben esimi (yani nisanlimi)hala seviyorum vede bosamiyorum derse ...
o anne baba kizlarini nasil baska bir genc ile evlendirebilirler(buda zina olmazmi)
yanlis bir laf ettimse ALLAHA SIGINIRIM