Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.06.2004, 09:50
patya

patya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
CE: Nişanlı çiftler için haram ve helal olan şeyler nelerdir?

Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Memoc@n
Patya Ablam bu konuyu bende zamaninda merak ettigim icin sordurmustum, Islama göre Evlilik ve AIle hukukunda bir büyügümün Sohbetini dinledim ve sunu anladim.

"Bir Kiz Dügün, Resminikah ve Nisanlilik ile bir erkegin Helali olamaz bu saydiklarimiz sadece birer merasim. Dini Nikah sart. Dini Nikah Yapildiktan sonra Bu erkegin Kizda, Kizinda Erkek üzerinde haklari olup ikisininde birbirine DÜGÜNÜ Beklemeden Dini Nikah araciligiyla helallik durumu meydana geliyor"

Senin sordugun ise Dini nikah kiyildiktan sonra dügünleri olmadan ayrilirlarsa?

Bu Durum da erkek Nikahi Salat-Ü Selase ile BOS Ol,BOS OL, BOS OL demedikce Nikah Düsmez. Ve Kiz Nikahli halde baska biriyle evlenirse Hayati boyunca Kocasiyla ZINA yapmis olur.

BEn Böyle anladim insallah yanlisim yoktur

Kaynak: Semerkand Dergileri

sagolasin memoc@n kardesim

bende böyle bir zina durumu ortaya cikabilecegini düsünüyordum ama tabiki yinede kesin bir bilgi sahibi degildim

yinede kesin konusmuyorum

acaba ayri kalinca nikah düsme hükümleri devreye giriyormu bilemiyorum

kavgali bir sekilde bir birlerinden 4 ay ayri kalan esler , tekrar biraraya geldikleri zaman mutlaka nikah tazelemeleri sarttir diye duymustum

ama evinin rizkini kazanmak icin 4 aydan bile fazla süre icin uzaga giden ve bu sekilde ayri kalan esler arasinda tekrar bir araya geldikleri zaman nikah tazelemek gerekmedigini de duymustum

aslinda bu konuya daha derin cevap verebilecek derin bilgiye sahip abiler, ve kardeslerim var

insaALLAH konuyu görürde cevap yazarlar

ALLAH daima bizleri dogru yoldan hidayetten ayirmasin
MEVLA GÖRELIM NEYLER
NEYLERSE GÜZEL EYLER
patya isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla