| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız µmmed | | | |
| Burada yaniliyorsun abi Sarık Sünnettir, Yalniz sarık ile kilinan bir namazın daha cok faziletleri hakkında değişik Rivayetler mevcuttur aslinda konu Sarık ile namaz kilininca daha fazla Sevaptır veya Cemaat ile aynidir degilde.
Bu konuya şunu diyebilirmiyiz. sarık âdet olan sünnetlerdendir.
Sarık ibâdet olan sünnetlerden değildir. | |
| | |
konumuz sarigin namazdaki durumu degil ki !
konu sarik genel olarak hayatimizda...
sarigi bizim bildigimiz sekilde rasul a.s. sadece siyah olmak sartiyla hatirladigim kadariyla mekke fethinde takmistir (belkide heybetli görüntü acisindan allahualem)...
namaz kilarken allahrasulu a.s. basini 1 kere haric hep örtmüstür ... bazende bu sadece bez parcasiyla ve bazende bir kumasi sarmak suretiyle..ama bu namazdaki bir durum !... ve bugünkü tr imamlarinin taktigi sariktanda degil...diger müslüman ülkelerinde mesela imamlar sarik takmaz , takke tarzinda bisey takar...
ummed miraja tekra sorabilirsin..ben kendi kulagimlada duydum..sarik takmanin (namaz esnasindan bahsetmiyorum zaten) sünnet dahi OLMADIGINI...
bu konuyu kapsamli arastirmadan yazdiklarim bundan ibaret...ama dedigim gibi bu sünnet nedir yada ne degildir konusuyla baglantili...belkide peygamberimiz bugün yasasaydi kiravatli takim elbise giyerdi..
sarik gibi önemsiz konular üzerinde genelde tarikatlilar durur..bir kisminin ticari kaygisi oldugundan digerlerinde zaten tarikatli olmalarindan vs....