Konu biraz değişmiş gibi
Zaten Sarık konusunda gerekenler yazıldı derken giyim ve kıyafet konusunda biraz yazilsa yanlış olmaz belki,
Sarıklılar Harleyler üzerinde oldugu gibi,
Dubaida da çarşaflı bayanlar Ferrari F40 veya F50 icindeler,
Bunu bana bir alman arkadas anlatti iş adami bayanlarin yan tarafta oturdugu degil bilhassa arabayı kendilerinin kullandigi,
Bu konu aslinda cebe bakar biraz diyelimde,
Insanlarin giyimi her zaman takva sahibi oldugunu göstermeye bilir,
Ama toplumun beklentileride var mesela Sakalli ve Sarıklı bir insandan normal dışı hareketler beklenmez genelde yani daha ağır başlılık vs..
Bu genelde yaşanan toplumun icine empoze edilmis bir konu,
Hacı teraziye yaklaşmaz gibi.
Aslinda alperen abide yukarida bir konuya değinmiş ki Toplumun cogunlugunun yapmis oldugu hal ve hareketler,
Kiyafetin seciminde ve giyim kuşamda en büyük rolu olan Toplum oldugunu düsünmekteyim,
bunun yaninda Sarık ve cübbe icinde Avrupa Toplumunun icinde gezen,
Bilhassa Cilbab mi diyorlar veya çarşaf mi bunlar ile toplumun icerisinde bu toplumun icersinde gezen insanlara ve ayni şekilde başörtüsü de dahildirki,
Bu tür insanları kutlamak gereklidir, Bu konu Realitede o kadar kolay olmadigini hepimiz bilmekteyiz.Ve malesef bir cok insanlar ayni zamanda insanları hemen giyim ve kiyafeti ile degerlendirmekteki, bu dogru degil.
@muhammedd
Evet Tarihte oldugu gibi bir cok komutan Feth edilen yere girdigi zaman At üstünde vs.. Seninde vurguladigin hadise dogrudur
Allah c.c. Resulunun Mekkeye girisinde başini eğik olarak aşağiya dogru oldugu rivayet olunur,
Allah Resulunun doğmuş oldugu topraklara büyük sevigisi ve saygısından kaynaklanmaktadır.Şüphesiz gelecek Fetihlerde insanliga örnektir.
şimdi sıkı durun,
Ben daha önce resimler gördüm ne derece dogru, bilemiyorum.Gidenler daha iyi bilirler,Hira dağinda etrafinda Coca Cola kutulari görmüstüm ve hatta mağaranin icinde,Resimdi bunlar ne derece dogru bilemiyorum,
@Boss abi
Allah c.c Resulu ve ordusu Mekkeye girmeden Mekke Feth edilmisti,
Bunu Kureyşliler biliyorlardı.Hatta Antlaşmak icin Mekkeden birisini
Allah c.c Resulu ile konuşması icin göndermislerdi,Bu kişinin ismini şu an bilemiyorum.
Allah c.c Resulunun Ruyasini gerçek kılmıştı ve işte o günden bu güne kadar ki insanlar Mescidi Harama a güven icinde girebilmektedirler,
Bu konuda Hacc ve Feth Suresi cok güzeldir arkadaslar zamaniniz olursa,Mealine bakmanizi tavsiye edebilirim.