|
CE: KÖpek Beslemek
ben simdi muslumanlarin degil de gayr-i muslimlerin hayvan beslemesine sosyal ve tibbi acidan deginmek istedim.
bu gun goruyoruzki diger ulkleri bilemem ama belçikada belki halkin ´% 80'i kopek beslemekte.bu adeta bir gelenek halini almis!
bir gun okulda sordum bir belcikali ogretmene neden boyle bir yasayis tarzi;
cevap olarak soyle dedi;
birincisi burada yillar once detaylarini hatirlamadigim bir olay oldu. kopekler acimasizca ,vahsice olduruldu ve bu goruntuler yayinlandiktan sonra halk galeyana geldi,tepki olarak bir cok insan kopek beslemeye basladi!
digeri ise yasli halka olan ilgisizlik.belcikali yaslilar evlatlarindan bir sevgi gormedikleri ve bunu da beklemedikleri icin hayatinin sonlarini bu sekilde gecirmeyi tercih etmektedirler.bir cesit yalnizlik ve sevgisizlik fobisini gideriyorlar.
ama gel gor ki avrupa diye ayyuka cikarilan bu ulkeler de sokaklar maalesef temizlikten bi-nasib olmus!
ben kendi yasadigim evden soz edetim.iki katli bir apartman,ustte ben alt katta ise yaslari yetmise dayanmis belcikali kari-koca oturuyorlar
her ikiside asiri dercede seker hastasi!geleni gidenini ben bu gune kadar pek gormedim.yani kendileriyle ilgilencek bir kimse yok!
kendilerinin dahi bakiminda zorlanan bu insanlar bir de kopek besledimi apartman kokudan bir hal oldu!
uyarmayi dusundum ama antipati uyandirmak isime gelmedi!
iste iki senedir sabrediyorum ama izin donusu insaallah sirf bu yuzden tasinmayi planliyorum.cunku misafirlerim dahi girigirmez bu kokudan igreniyorlar!