198 Teşekkür 145 Mesaja aldı
| CE: Benİm Kocam ÖkÜz DeĞİl Kİ.... | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız itimat | | | | | Öküze beşi birlik takmışlar, ille de bir avuç ot! demiş...
Tebliğ edildiğinde, anlamayan dünya nimetlerine aldananların hali tıpkı öküze benzer...
Adam kızını vermek için zengin arıyor “ Ben kızımı zengine verdim “ diyor. Halbu ki bilmiyor sun ki sen kızını öküze verdin....
Bir hanım geldi bize dert yandı. “ Kocama İslam’ı tebliğ edin ne olur. Anlattıkları mı da dinliyor. İslam’ı da seviyor ama gereklerini yerine getirmiyor, diyordu... Birkaç ay sonra duyduk ki, kocası vefat etmiş. Kadın ertesi gece bir rüya görmüş. Hemen koşup anlattı:
- Kocamı gördüm rüyamda. İlk önce tanımadığım bir yer gördüm. Bir mezarlığa benziyordu. Birileri dedi ki:
İn şu merdivenlerden aşağıya, sana kocanı göstereceğiz.... Heyecanla indim... Bir de ne göreyim. Yüzlerce odacık.
Her bir odacıkta da zincirlerle bağlanmış birer öküz vardı.
Beni oraya indirenlere: Benim kocam burda yok, o adam idi, dedim.... Bana dediler ki:
- Senin kocan adam idi ama işte böyle adam diyerek, öküzlerden birini gösterdiler. Birden o öküzün başı kocamın başına dönüştü. Başı benim kocamdı, gövdesi öküz... Korkunç bir yaratıktı benim kocam, ağlıyordu:
- Ben ne yaptım. Neden sizi dinlemedim de bu hallere geldim, diyordu.... | | | | | ben bunu begenmedim...
__________________ karamsar olmak zor degil...
zor olan cilgin bir firtinanin sonrasinda bir gökkusagi gibi gülümseyebilmektir... |
| |