Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.2004, 19:46
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 170
784 Teşekkür 308 Mesaja aldı
CE: Saadet Partisi soruyor:Kaç kişiye iş buldunuz

dodo1983 kardeşim

Konuyu değiştirmek istemem ama burada isim yazmak istemiyorum.
Bilhassa Türkiyeden yurt dışına giden insanlara veya gitmek zorunda kalan insanlara almanyadaki IGMG yeteri kadar gerekli özentiyi göstermemmişdir.

Hasan Mezarcının isa olmasından ve halen yurt dışında yaşayan bir kaç kişi mevcut bunlarin içinde.

Hasan Mezarcıya yeteri kadar ne inandigi Teşkilat sahip çıktı nede bizler, Sonunda adami delirttiler.

Ve gercekten IGMG nin büyümesinde büyük rol alan değerli hatiplere maddi yönden destek çıkılmadı.

Kardeşim beni yazdirma burada, Yazarsam cok kötü olacakki bu konulari ortaya dökmek istemiyorum.
Cidden yanlış anlaşılacakki Teşkilatin icinde senelerce bulunmus birisi ile onu disaridan gören insanlarin arasinda cok fark var.

Beni yanlis anlamayin bu Teşkilatin icinde bende bulundum,
Hakkı çoktur.Yalnız gerekli olan konulara el atmadığı zaman ki bunuda böyle
göstermek gerekir.

Maddi ve Manevi güçlü olan bu Teşkilat a sadece vermek istediğim mesaj.
Malesef 3.Kuşak sizin degildir.

IGMG nin tek avantajı bağımsiz olarak almanyada Teşkilatlarini oluşturmasi olmuştur yalniz bu bağımsizlik fazla uzun sürmeyip MG adı altinda insanlari ve onlara güvenenleri partiye dogru yönetmistir.

Oysa bu Teşkilatin yapmasi gereken veya Vermesi gereken Almanyada yaşayan insanlara bilhassa egitimden ziyade onlari akin akin sandik başlarina gitmelerini tercih etmistir.

Starteji haliyle böyle olunca,Biz MG ciyiz diyerek son oylamalarda ortaya cikan insanlar gene Avrupaya Mesaj vermeye calışmışlardir.

Ama bu sefer Avrupadaki insan kesinlile gereken cevabi vermişdir.
Aslinda SP nin şaşkınlığıda bu olsa gerek.

Elbette IGMG ile Alman devleti uğraşmakta birde biz uğraşmayalim. Lakin yapilmasi gerekenler yapilmayip,Bunun yerine bir nevi başka konular yapilmiştir.

Bu gün IGMG nin malesef
Gerek Milli Gazete olsun
Gerek Cemaat şuuru
Gerekse Genclik
Gereksede Sempatizen
Gereksede Üyelik konusunda

Büyük bir Gerileme söz konusu olmuştur.
Artik anliyormusunuz Camii kürüsülerinden yumrugunu vura vura islami anlatma dönemi geçmiştir.

Zamaninda IGMG nin bu Stratejisi vardı.Allah razi olsun cok insana bir şeyler verildi ve gayrette ettiler,

Lakin IGMG gelecek 10 Senenin Hesabini yapmadigi icin şu an yukaridaki sayilarda hizli bir şekilde düşüş söz konusu.

Bu konuya ben bu açidan baktim son yaziya göre yazmis bulunmaktayim.
Ve Tayyip şayet izlenilmis olan bu yolu takip eder ve buradaki insanlari bir nevi Partiye alet etmeye calişirsa bir isim çıkararakki Avrupadaki insanlardan er veya geç tokatini yiyecektir.

Ve degerli Dodo kardesim
MG den yüzü kizarip ayrilan veya kizarmadan ayrilan veya apar topar gidenlerin isimlerini buraya yazarsam ki Yaşamiş olduklari islami hayat bir Teşkilat elemani olarak yazik olacak ayip olur.

Yazmis oldugun Teşkilat güzel bir Teşkilattir Avrupada insanlara ve bilhassa 1.ve 2 kuşak a verebilecekleri kadar verdiler eğitimden başka.

Yukarida belirttigim gibi 3.Kuşak bu Teşkilatin değildir, Ve malesef diyorum.
Yatirimlarin yapilmasi gereken yerden ziyade devamli birilerin koltuğa oturulmasina bakildi.

Sonunda
Avrupada yaşayan insanlara hemen hemen hiç bir şey getirmedi bu Strateji.
Lakin hiç yoktan elbette iyidir ve iyikide var oldu bu teşkilat bunuda unutmamak gereklidir.

Bunlari yazmamin nedeni malesef zamaninda bu Teşkilat icinde olmama rağmen daha başka konumlar beklerdim.Ama zaman ile emir komuta zinciri olusmu yukaridaki höö dediginde senin sözün gecmiyor vs.. Bunun yaninda
ben cok günler biliyorumki benim kaldigim camiide hoca olmadi veya gelenler artik emekli olmus insanlardi Avrupada camiiye imamlik yapacak insan malesef yetişmedi denecek kadar sayilari cok azdir.

Peki şimdi ne olmalıdır.
Benim görüsüm bilhassa Avrupada yaşayan insanlarin bilhassa MG icinde olanlarin ki Partiyi pürtüyü bu sevdayi birakip Almanya icersinde genclerin yetismesine maddi ve manevi katkilarinin artmasidir.

Bir nevi Kuran kurslar olmuyor degil elbette oluyor.Lakin bunlar yetersiz.
Eğitimin yeri veya Merkezi sadece Kerpen olamaz.

Elbette şunuda demek isterim.MG bir yerlerin bölge başkanlarina veya herhangi gibi bu zincirde yer alan kisilere para ödemiyor.

Lakin parayi en üstde bulunan insanlar aliyorlar.
Gerekirse diyorum bu düzeyde bu egitimcilere aylik saglanmasi gereklidir.
Ve cüzi miktarda para verilip sadece Allah rizasi icin gecirilip partiye dökülen Paralar artik durdurulmalidir bu muslugun sonuda gelebilir ve o zaman buradaki insanların Cocuklari halen egitimsizlikten ölüyorlar ise ve gercekten ne dinini nede sosyal egitim düzeninde bir şeyler almiyorlar ise.

Hacı kalkar yerinden ve derki
Yahu kardeşim bunca sene para verdik sonunda oglum eroinden öldü kizimda bilmem ne oldu düsüncesi oluşabilir.Ve bu olusum sonucu her şey biranda buhar halini alabilir.

MG nin bu gün ayakta kalmasini saglayanlar ve bu teşkilati buraya getirenler başta elbette bu teşkilatin mensuplaridir hani o en aşağıdaki haci emmi veya teyze varya onlardir.Bu insanlar bu gün olmaz ise bu teşkilat Avrupada buhar olur.Onun icin Yukaridakinde aşağidakilerine azcik kulak kabartmalari ve onlari dinlemeleri gerekir.

Bu düzeyde en üstde kalanlar ise elbtte onlarinda payı vardır.

Benim demek istedigim sonucta kardeşler MG nin artik parti sevdasindan vaz gecip etrafimizda neler oluyor a bakmalari gereklidir.

Yoksa er gec buhar olacak.
Ve bu buharlik ilk başta kücük Teşkilatlardan başlayacakki Nesil yetişmiyor ve onu yetiştirecek insan yok ama sonunda koltuğada yetişen kimse yok.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla