0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
| CE: Bir kitap ariyorum... Selamunaleyküm Kardeş, hiddetlenmeye gerek yok… Zannederim, ne demek istediğimi tam olarak ifade edemedim. Ben, Kur'an-ı Kerim'in dünyadan soyutlanmış bir kitap olduğunu iddia etmedim. Bilâkis, şayet biz sadece Kur'an'ı okumakla iktifa eder ve başka kitapları okumanın abesle iştigal olduğuna inanırsak onu o hale getirmiş oluruz demek istedim.
Bir Müslüman olarak ben de Kur'an-ı Kerim'in bizatihi ezel ve ebed arası her bilginin ve her sorunun çözümünün olduğu zaman ötesi bir kitap olduğuna iman ediyorum. Fakat sen bunu söylerken çelişkiye düşüyorsun. Bütün sorunlara çözüm bulmak, herşeyden önce sorunların varlığı ve mahiyeti hakkında bilgi elde etmeyi gerektirir. Bu da ancak dünyamızı, içinde yaşadığımız toplulukları, insanı ve kâinatı "okumakla" olur. Senin de ifade etmiş olduğun gibi Kur'an-ı Kerim bize bu konuda yardımcı olmaktadır. Nitekim Rabbim bizlere Bakara Sûresi'nin 3'üncü âyetinde O'nun (yani Kur'an'ın) takva sahipleri için bir rehber olduğunu hatırlatmaktadır.
Şunu da hemen belirteyim: Ben burada modern Batı bilimini savunmuyorum. Zira kanaatimce Batı'nın bilim (science/Wissenschaft) diye adlandırdığı şey, İslamî anlamda kesinlikle ilim değildir. Uzun bir konu olduğu için oraya fazla girmeyeceğim.
Bir Müslümanın yapması gereken, Allah Rasûlü'nün "İlim mü'minin yitik malıdır, onu Çin'de dahi bulsa alır", hadis-i şerifini hatırında tutarak ufkunu ve himmetini geniş tutmaktır.
Allah'a emanet olunuz! |
| |