Benimde okudugum kitaplar, temel dini bilgiler, edep ahlak, egitim ve aile yasantisi yani sira, akaid ve fikihtir.
Romana gelince, romanlar insani kendine baglayip sonunu getirme gayretine düsürüyor, fakat yeterince islami bilgi veremiyorlar. Emine Senlikoglu hanimefendi, islam icin roman yaziyor olabilir, fakat eksiklikler var diye düsünüyorum. Roman yerine gercek hayat öyküleri okumayi tercih ederim. mesela Halit Ertugruldan "Aysel", "Düzceli Mehmet", "Kendini Arayan Adam" ve "Kendimi buldum" gibi eserler. Bu eserleri kendini boslukta hisseden ve degisik seyler okumak isteyen kardeslere tavsiye ederim.
Ahlak kitabi olarak tavsiye edecegim Mustafa Celik Hocamizin "Ilgi-Bilgi-Sevgi-Saygi" adli son eserleridir. Herbiri digerinden degerli bence. Tabiiki Peygamber efendimizin ve onun Ashabinin hayatlarini okumak, tarih oldugu kadar ahlaka da isaret ediyor. Kur'an-i Kerim Ashab-i Kirami üstün ahlak ve saygilarindan ve imanlarindan dolayi herbirini bir yildiza benzetiyor. Edep ve ahlak icinde Sahabe hayatini anlatan kitaplar büyük deger tasir.
Evli veya evlenmeyi düsünen kardeslere ise yine Halit Ertugrul Hocamizdan "Adim Adim Evlilik" kitabini siddetle tavsiye ederim.
Bu defa herhalde ben destan yazdim.
Allah'a emanet olun
Esselamu aleykum