Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.2004, 18:19
mukremin

mukremin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
4 Teşekkür 2 Mesaja aldı
Senmisin Pantolon T-shirt Cumaya giden?

Sa,

Bugün Cumaya gitmek için saat birde kalktim.Tabi gece çalisip gündüz uyudugum için sersem sersem gittim biraz mescide.Bizim Türk mesccidinin imami izinde oldugu için Arap mescidine gittim son haftalarda oldugu gibi...

Mesciddeki imam o da yeni gelmis ülkesinden izinden,¨hutbe okumak için selam verdi ve oturdu..Mescidde 30 kisi ya var ya yok..

Bir bakis atti bana sinirli sinirli tabi ben hemen anladim kiyafetimden ötürü sinirlendigini.Sonra biraz durdu bana kiyafetini göstererek isaret etti.
Tabi ben hemen kalktim Arap kardeslerimin giyidigi uzun cübbeli giyisilerden bir tane askidan aldim ve hemen giydim ve oturdum.Mescidde bir kaç Türk daha var,onlar tabi biraz yasli 50 filan..Onlar pek umursamadilar..

Sonra imam kalkti ayaga basladi vaaza hutbeye...15 dakika bagira çagira üryan,pantalon,avrat, gibi kelimelerin bol oldugu bir azarlamali bir vaaz verdi..Tabi ben anladim çogunu,arapça bilmek gerekmiyor tavirlarindan ne dedigi gayet açik..

Biraz utandim tabiki.Tabi diger Türkler sanki anlamis gibi yapiyorlar filan ama hoca çok akilli her halinden belli.Hemen fransizca söyledi dedi iste gavurcayi ögreniyoruz ama arapçayi ögrenmiyoruz gibilerinden bir dokundurma yapti..

Bizim Türklerde tik yok tabi ..

Ben cübbemin içine kafami iyice daldirdim,kaslar çatik,yüzüm hafiften al pembe

Sonra hutbe basladi,tabi hutbede de hoca göndermelere devam ediyor..Yakinda olsa dürtecem yavastan ama Türkler bira uzagimda..

Sonra hutbe bitti namaza baslayacagiz artik,tabi hoca çok titiz saflari tek tek kontrol ediyor,ve 50 yaslarindaki amcayi buldu ve fransizca "arkadas bura herkes "miksa" giyor birtek sen giyimiyorsun dedi" Amca gayet iyi anladi ama yavastan miksa ? dedi kisik bir sesle..Sonra adamin biri kolunda tuttu gösterdi ,sonra oda giydi neyse sonra namaza basladim,kildik..

Namazdan sonra tebriklestik ve çiktik,bizim hoca hala yanindakilere bu konuyla ilgili hadisler filan okuyordu..

Dogruya dogru hoca haksiz degil ama ....