Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.01.2003, 03:40
nefer
Bizim evin reisi sevgidir.....

nefer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
emekli

selamun aleykum

sizi belki biraz bu konuda bilgilendiririm diye düsündüm ve birseyler yazmak geldi icimden,

simdik arkadaslar konuya bence biraz dar bakiyorsunuz gibi geldi bana neden derseniz MÜKREMIN kardesimin sanirim emeklilere karsi bir hirsi var gibi

Devlet söyle bir kanun cikarmis demiski yurt disinda calisan vatandaslarim Türkiyeye döndüklerinde mesela emekli olabilmeleri icin diyelimki bir 5 yildaha calismalari gerek bu 5 yili dolar üzerinden hesap edilip bu 5 yil diyelimki 10000 dolar tuttu bunu devlete pesin ödemek kaydi ile emekli olabilirler.

birde su var bu vatandasin yurt disina cikmadan önce Türkiyede sikortali bir yerde calismis olmasi gerek süre o tarihten itibaren baslar siz burda sakincali bir durum nerde görüyorsunuz anlamis degilim zaten söyle ufak bir hesap yapacak olursak yani efilasyonu falan hesaba katarsak bu vatandasin ayligi 100,dolara falan gelir yatirmis oldugu 10000 dolari 7 veya 8 senede bitiriyor

baska biryere dikkatinizi cekmek istiyorum bu vatandas yurt disinda calismis oldugu süre icerisinde vatanina devamli döviz götürmüs ve yatirimlar yapmis katkida bulunmus bunlarida göz ardi etmemek gerek belki sizin düsündügünüz gibi tam anlamiyla emekliligini hak etmemis olabilir ama birde siz devlet olarak düsünün böyle bu yaslarda Türkiyeye geri dönen vatandaslariniza bu imkani vermez iseniz ileride size daha cok yük olcak devletin boynunda devamli bir yaslilar kamburu olusacak buda hem devlet hemde vatandas acisindan hicde hos olmayacak siz devlet olarak o vatandasiniza sahip cikmaz elindeki parayi alip onu emekli edip degerlendirmeziseniz o vatandasa ilerde emekli ayligi adi altinda vermis oldugunuz aidati busefer yoksulluk icin vereceksin ona yardim edeceksin ona bakmak zorunda kalacaksiniz.......

Hakkinizi helal edin Allaha emanet olun

Ey benden nefret edenler
Dua edinde, ben de kurtulayım
Çünkü ben; nefret ettiğiniz "o" benle
Bir ömür boyu yaşamak zorundayım..!
nefer isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla