Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.09.2004, 22:55
Cihad74

Cihad74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alemderoglu görevden alindi

Görevden almayazısı YÖK'e de gitti

Cumhurbaşkanı'nın onayıyla görevden alınan Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu ile ilgili resim gazete yazısı YÖK ve İstantanbul Üniversitesi'ne de gönderildi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından görevinden alındı.

Cumhurbaşkanı'nın onayıyla görevden alınan Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu ile ilgili resim gazete yazısı YÖK ve İstantanbul Üniversitesi'ne de gönderildi.

Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün icraatları hakkında hazırlanan rapor doğrultusunda YÖK, Cumhurbaşkanı'ndan Alemdaroğlu'nun görevden alınmasını istemişti.

HAYIRLI OLSUN

Alemdaroğlu, kararı "Ülkemize hayırlı olsun. Hukuk devleti anlayışımızın ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha gördüğümüzü belirtiyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Kemal Alemdaroğlu, yaptığı açıklamada, YÖK Başkanlığı’ndan ve Cumhurbaşkanlığı’ndan kendisine doğrudan bir duyurunun gelmediğini belirterek, "Basın ve televizyonda geçen duyuruların doğrularına inanıyorum. Resmi duyuru gelecektir" dedi.

Alemdaroğlu, karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemize hayırlı olsun. Hukuk devleti anlayışımızın ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha gördüğümüz belirtiyorum. Her hangi bir soruşturma açılmadan, savunmam alınmadan, gündem dışı getirilen görevden alınma konumla 2547 sayılı yasanın ek bir maddesi doğrultusunda -bu madde 1982’de çıkmış 1992’de de tayinlerindeki usule uygun olarak görevden alınabilirler- deniliyor. Tayinlerdeki birinci aşamayı üniversitedeki seçim oluşturduğuna göre, hukuki bir eksiklik bu işlemde var, diye düşünüyorum. Bundan sonrasına hukukçular ve yargı karar verir."