|
CE: Erbakan Ve Tayyİp AnlaŞmali DÖĞÜŞ Yapiyor
Selamunaleyküm Tarık Kardeş,
yazdıklarının bir kısmına katılıyorum ama yanlış anlama da, birbiriyle hiç alâkası olmayan şeyleri karıştırmış çorba haline getirmişsin. Ondan sonra da "ben çözdüm, bakın dünya böyle işliyor" meâlinde büyük bir iddia ortaya atmışsın.
Gücün kimin elinde olduğu da, hangi amaçlara alet edildiği de malum... Fakat güzel Kardeşim, sadece günlük gazete ve siyaset ile ilgili bir kaç kitap okumakla dünyada olup bitenleri kavrayabileceğimize inanıyorsak gerçekten işimiz çok zor.
Erbakan ve Tayyip meselesine gelince: Şunu bir kere unutmamak lazım ki, Erbakan'ın yakın çevresindeki "az olsun benim olsun" zihniyetine sahip bazı kimseler Tayyip'in parti içinde ve dışında yükselen popülaritesini hiçbir zaman hazmedemediler. Erbakan'ın o insanlara bazen gereğinden fazla itimat edip onların sözüne uyduğu da bilinen bir şey. Partinin er veya geç bölüneceği, Tayyip henüz İstanbul Belediye Başkanı olmadan belliydi aslında.
Herneyse, fazla detaylara girmeye gerek yok: Bugün Tayyip, "Ben Milli Görüş gömleğini çıkardım" diyorsa öyledir! Özellikle bazı Milli Görüşçü arkadaşların yaptığı gibi, her gelişmenin arkasında "Hoca'nın bir taktiğini" (veya "Yahudi" parmağını) aramak da saflık olur.
Tayyip'in kendine seçtiği yol doğru mu değil mi, o da tabii apayrı bir mesele...
Bu arada, "Önemli olan hedefe ulaşmak" diye bir söz atılmış ortaya ama Bicare Kardeş'in sorduğu son derece önemli soruyu kimse cevaplamamış: Nedir o hedef?
Allah'a emanet olunuz!
|