|
CE: Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yurekler bir atsin bu gece
|
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız vesselam |
|
|
|
|
Es-selamu aleykum degerli ve sevgili kardesler.
Coktandir ugramadim ama bakiyorum site halen canli ve dinamik masa Allah. Allah daim etsin ve hic bozmasin, Amin.
Sizlere hediye olarak berat kandil ile ilgili Peygamber Efendimiden bir kac hadis vermek istiyorum Allah'in izniyle.
Bismillahir Rahmanir Rahim
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu gecenin ulviyetini bize soyle haber veriyorlar :
"Saban ayinin onucucu gecesi idi. Cebrail Aleyhisselâm bana gelerek 'Ya Muhammed' dedi 'Kalk teheccud vaktidir, ummetin hakkinda muradinin hâsil olmasi icin Allah'a duâ etmenin zamani geldi."
Peygamber Efendimiz kalkti ve o geceyi ibadetle gecirdi. Tanyeri agirirken Cebrail Aleyhisselam geldi ve dedi ki : "Ya Muhammed! Hazret-i Allah ummetinin ucte birini sana bagislamistir". Seyyid-i Kainat (s.a.v.) Efendimiz agladi ve : " Ya Cebrail! Kalan cte ikisinin durumu ne oldu," diye sordu. O da : "Bilmiyorum" diye cevap verdi.
Sabanin ondorduncu gecesi yine geldi ve ayni seyi soyledi. "Ya Muhammed kalk ve teheccud namazi ile mesgul ol!" Peygamber efndimiz de sabaha kadar ibadetle mesgul oldu. Fecir vaktide Cebrail Aleyhisselam yine geldi. "Hazret-i Allah ummetinin ucte ikisini sana bagislamistir." buyurdu. Peygamber Efendimz (s.a.v.) yine aglayarak "Kalan ucte birinin durumunu" sordu. O da "Bilmedigini" soyledi.
Nihayet Saban-i serif'in onbesinci berat gecesi Cebrail Aleyhisselam gelerek : "Mujdeler olsun Ya Muhammed! Sirk kosanlarin disinda Hazret-i Allah butun ummetini sana bagislamistir. Basini goge kaldir, bak ne goreceksin." buyurdu.
Resul-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz basini kaldirinca gordu ki semavatin butun kapilari acilmistir. Dunya semasindan arsa kadar siralanan butun melekler secdeye kapanmislar, ummet-i Muhammed'in (s.a.v.) gunahlarinin affedilmesi icin dua ediyorlar.
Bir Hadis-i Serif'te de soyle buyuruluyor :
"Saban-i serif'in ayinin yarisi gecesi olunca, onu ibadetle gecirin, gununde de oruc tutun.
Zirâ Hakk Celle ve Alâ Hazretleri o gece gunesin batmasindan itibaren dunya semasina rahmetiyle tecelli edip buyurur ki :
'Yok mu benden magfiret dileyen, onu affedeyim! Yok mu rizik isteyen, onu riziklandirayim! Bir musibete ugrayan yok mu, onu kederden kurtarayim! Yok mu sunu isteyen, yok mu bunu isteyen!'Bu ilahi seslenis sabaha kadar devam eder". (Tirmizi)
Sevgili kardesler, hepinizin Berat Kandilini tebrik ederim. Cok hayirlara vesile olmasini Cenab-i Hakk'tan niyaz ederim.
Vesselam... |
|
|
|
|
sagol Allah cc razi olsun...ve tüm dualarina da birlikte amin..