Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.01.2003, 22:26
mukremin

mukremin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
12 Teşekkür 8 Mesaja aldı
SA
Evet arkadaslar,belki devletin rizasi ile bu haklar taninmis yurt disindaki insanlara...Ama bir seyin haram olmasini iki sahsin karsilikli anlasmasi ortadan kaldirmaz,zira banka faizleri buna örnektir...
Artmaster kardesim bedelli askerligi ikidir hatirlatiyor...Sakin aklina birsey gelmesin kardesim ben ondan yararlanmayacagim,ben daha iyi bir formül buldum,Allah izin verirse T.C vatandasligindan çikacagim...Gerçi bunun pek konuyla alakasi yok ama,yine de söyleyim...Sebebi vatan haini oldugumdan degil,parayla "mehmetçigin" satilmasina vesile olmamak için...Gerçi o kadar paramda yok,o da ayri bir mesele ya...

Neyse,gelelim emeklilik konusuna,emeklilik ile *borsanin ayni kefede oldugunu belirtmistim,bunuda borsanin da harama girdigini zira paradan para kazanma,yani kilini kipirdatmadan kolay para kazanildigini ve bununda faiz oldugunu varsayarak,bu karsilastirmayi yapmistim..

Dogrudur TC bu hakki vatandaslarina vermistir ama TC'nin amaci vatandasina ekstra bir hizmet yapmak için degil sadece günübirlik borç yükünü çevirebilmek amaciyla kaynak yaratmak amaciyla yapmistir.Degilse devlet çok daha zor durumdakilerine kolayliklar tanirdi degil mi?

Neyse ,umarim meramimi anlatabilmisimdir...Bundan pek emin degilim...Ama nasil olsa aradagim cevabi ,geçte olsa,ummet abi verecektir...

*Emeklilikten kastimin ne oldugunu umarim anlamissinizdir,kesinlikle parayla sonradan olunan emeklilikleri kastediyorum:):

Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi degil. FUZULI
mukremin isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla