| Hakkını Helal Et Anne "Hakkını Helal Et Anne"
'Ben rüya gördüm anne, hakkını helal et' Annesi Dilfuruz Hatun ile 5 gün önce yaptığı telefon görüşmesinde yalnızca, 'Anne hakkını helal et, ben rüya gördüm' diyebilen Kurban Hatun (20) patlama sonucu şehit oldu.
Annesi Dilfuruz Hatun ile 5 gün önce yaptığı telefon görüşmesinde yalnızca, 'Anne hakkını helal et, ben rüya gördüm' diyebilen Kurban Hatun (20) patlama sonucu şehit oldu. Gördüğü rüyayı annesine anlatamadan şehit olan Kurban Hatun için Erzurum'un Ilıca İlçesi'ne bağlı Kahramanlar Köyü'nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.
İstanbul'da vatani görevini yaparken mühimmat patlaması sonucu 2 komutanı ile birlikte şehit olan Kurban Hatun'un naaşı memleketi Erzurum'un Ilıca İlçesi'nin Kahramanlar Köyü'nde gözyaşları altında toprağa verildi. İstanbul'da 5 aylık askerken dün meydana gelen patlama sonucu şehit olan Hatun'un 3 yaşındayken babasını kaybetmesi sebebiyle yetim büyüdüğü ifade edildi. Patlamadan 5 gün önce annesi ile telefon konuşması yapan Hatun'un, 'Anne hakkını helal et, ben rüya gördüm." dediği ancak rüyasını anlatmadığı öğrenildi.
Şehit erin naaşı köye getirildiğinde gözyaşı sel olup aktı. Şehit erin abisi Yaşar Hatun baygınlık geçirdi. Ağabey Hatun, köyde bulunan ambulansa kaldırılarak sakinleştirici iğne yapıldı. Fenalık geçiren kız kardeşi Asiye Bali'ye de sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit erin naaşının son kez evinin önüne getirildiğinde ise yakınlarının feryatları yürekleri sızlattı. Hatun bazı yakınları fenalık geçirerek bayıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit er dualarla toprağa verildi.
Şehit erin tabutuna sarılı Türk Bayrağı ömür boyu saklanmak üzere ağabey Yaşar Hatun'a verildi. Bayrağı bağrına basan ağabey Hatun, kardeşinin tabutunun yanına oturarak uzun süre ağladı. Şehit erin naaşı toprağa verilirken bazı komutanların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehit Er Kurban Hatun'un cenaze töreninde Ilıca Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe ve çok sayıda asker hazır bulundu.
ERZURUM (AA) -
__________________ Cümle ihvân hallenmişler hâliyle o mahbûbun Ne büyük Saadettir ihvânı olmak efendi Mahmûdun |