Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.2004, 22:58
M. Ali Saral

M. Ali Saral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 29
172 Teşekkür 84 Mesaja aldı
Skandal kitaba inceleme

İlköğretim okullarında okutulmakta olan bazı Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi kitaplarında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in resminin yer almasına tepkiler sürüyor.

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik bir açıklama yaparak, “Başka hükümetler döneminde ders kitabı olarak kabul edilen kitapların süresi dolmadan keyfi olarak saf dışı edilmesi hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz. Devlette devamlılık esastır. Adı geçen kitapların hiçbirisi hükümetimiz döneminde hazırlatılmış kitaplar değildir” dedi.

KİTAPLAR 1995 YILINDA YAZILMIŞ

“1995 yılında ders kitabı olarak kabul edilen ve Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, Prof. Dr. Abdurrahman Küçük (21. Dönem MHP Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı), Doç. Dr. Cemal Tosun tarafından yazılan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi-8 isimli kitapta Hz. Muhammed’in tasvirinin de bulunduğu bir minyatür yer almaktadır” diyen Bakan Çelik, “Mesele bu kadar eski iken, sanki AK Parti’nin bir uygulamasıymış gibi sunulması hakkaniyetle, basın etiği ile bağdaşmaz. Söz konusu tasvirlerin çoğu Topkapı Sarayı Kütüphanesi’nde bulunan ‘Siyer-i Nebi’ ve benzeri kitaplardan alınmıştır. Bu eserlerin çoğu aynı zamanda İslam Halifesi sıfatını taşıyan Osmanlı padişahlarına arz edilmiştir” şeklinde bir açıklama yaptı.

“BİZİM DUYARLILIĞIMIZ, KONUYU İSTİSMAR EDENLERDEN DAHA AZ DEĞİLDİR”

Bakan Çelik, Hz. Peygamber’e ve dini değerlere kendilerinin de saygılı olduklarını ve konunun gerekli merciler tarafından araştırılmaya başlandığını belirterek şunları kaydetti: “Bilinmelidir ki; şahsen bakan olarak benim ve Talim ve Terbiye Kurulu’ndaki bütün arkadaşlarımın Hz. Peygamber ve kutsal dini değerlere saygı konusundaki duyarlılığı basın ve yayın organlarında bu meseleyi farklı noktalara çeken, hatta istismar eden insanlardan daha az değildir. Hal böyleyken, Hz. Muhammed (sav)’in minyatürlerde yüzü ışıkla kapatılmasına rağmen, ‘AKP, Hz. Muhammed’in kitaplara resmini bastı’ şeklinde bir yayında bulunmanın iyi niyetle bağdaşır tarafı yoktur. Gelinen aşamada verdiğim talimat üzerine, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından konu Din İşleri Yüksek Kurulu’na resmi yazı ile sorulmuştur. Buradan gelecek cevaba göre gereken yapılacaktır.”

VAKİT 29.09.2004

Konu M. Ali Saral tarafından (01.10.2004 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir.

" M a k s a d l a r ı n A n a s ı S a b ı r d ı r . "
M. Ali Saral isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla