Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.10.2004, 13:01
tarik167

tarik167 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
CE: Bu sözler Erdoğan’a ait

Türkçeleştirin bari!

AKP Hükümetine neredeyse sınırsız kredi açan Nazlı Ilıcak bile son ezan genelgesinin ardından patladı:

AVRUPA’DAÇANLARSUSTUMU?

“İktidar güçlü fakat taviz veriyor. Yeni eğitim öğretim yılında, üniversite kapılarındaki başörtülü öğrenciler gene mahzun. Meslek liselilere karşı hâlâ ayırımcılık sürüyor. Şimdi de, Bardakoğlu ezanın sesini kısmak için bir genelge yayınladı. Konu komşu rahatsız olmasın diye ezan susturulur mu? Avrupa'da, kilise çanları susuyor mu?

SOSYETEDENMİOYALACAKSINIZ?

“Taviz vere vere nerelere gidiyoruz. AKP acaba, Nişantaşı ve Bebek sosyetesinden oy mu almak peşinde? Bari bir de, ezanı Türkçe okutma kampanyası açsalar! Merkez sağ partiler yıllarca "Ezan sesi bu minarelerden hiç eksilmesin" diyerek siyaset yaptılar. Şimdi ise, Milli Görüş geleneğinden gelen insanların kurduğu bir parti, ezanın sesini kısıyor.”

İki sene içinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne yaklaştıran adımlar atıldı ama, AKP tabanının istekleri yerine getirilemedi. Yeni eğitim öğretim yılında, üniversite kapılarındaki başörtülü öğrenciler gene mahzun. Meslek liselilere karşı hâlâ ayırımcılık sürüyor. Derken... Birden bire, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi'nin yayınladığı bir genelge elimize geçti. Bu genelgeye göre, hoparlörlerden sadece ezan ve salâ okunmasına izin var. Cami içerisinde icra edilen vaaz, mevlût ve benzeri diğer dinî programlar yayınlanmayacak. Bu da mı bir Avrupa standardı!

Hele genelgenin 5'inci maddesi var ki, ne demek istendiği doğrusu pek anlaşılamıyor. "Hoparlörün ses düzeni, ezanın çevreden duyulmasını sağlayacak, fakat yakın komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanacak." Bu cümlede bir çelişki mevcut değil mi? Ses, hem çevreden duyulacak, hem de yakın komşuyu rahatsız etmeyecek. Ya yakın komşu çıkar da "rahatsız oldum" derse! Bu işlerin nereye varacağını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hiç düşündü mü?

Taviz vere vere nerelere gidiyoruz. AKP acaba, Nişantaşı ve Bebek sosyetesinden oy mu almak peşinde? Bari bir de, ezanı Türkçe okutma kampanyası açsalar! Bardakoğlu'nun bu teklifi Emin Çölaşan'ın hoşuna gitmiş. Ama biraz daha taviz istiyor; diyor ki: "Sabah ezanı hoparlörden hiç okunmasın. Çünkü çevreyi rahatsız ediyor."Merkez sağ partiler yıllarca "Ezan sesi bu minarelerden hiç eksilmesin" diyerek siyaset yaptılar. Şimdi ise, Milli Görüş geleneğinden gelen insanların kurduğu bir parti, ezanın sesini kısıyor.

Bu işin sırrını hiç çözemedim. Konu komşu rahatsız olmasın diye ezan susturulur mu? Avrupa'da, kilise çanları susuyor mu? Veyahut eğlence merkezleri Reina'lar, Laila'lar, özellikle yaz geceleri açık havada, kafalara balyoz gibi inen o müzikli gürültüden vazgeçiyorlar mı? Ya her gece patlayan, ürkütücü havai fişekler... Biz de rahatsız oluyoruz ama, gençlik eğleniyor diye sesimizi çıkartmıyoruz. Bir zahmet, onlar da, ibadet edenlerin ihtiyacına saygı göstersinler.

6.10.2004/NAZLIILICAK/TERCÜMAN

o geliyor müjdeler olsun
tarik167 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla