Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.01.2003, 21:08
isaka
Ya Rab!Bizleri,hakki hak bilib,hakka tabi olanlardan eyle!

Teşekkür etti: 1
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Re: emekli

S.A. Mukremin Kardes.
Ya sizlerin sohbetine pek karismak istemem( cünkü benim de bu konuda pek bilgim var sayilmaz ) fakat öncelikle borsanin haram olmasi " kilini kipirdatmadan " para kazanmak`tan degil de, borsa islerinin benim bildigim kadari ile hepsi bankalarla yürütüldügünden ve de bunlar bilindigi gibi faizsiz calismadiklarindan dolayi dir.
Emeklilige gelince: Normalde ihtiyaci olan kisilere yardim etmek
( cocukparasi, issizlikparasi ve buna benzer yardimlar ) Islami bir müessesedir.
Fakat emekliligin bildigim kadari ile ne Peygamber ( S.A.V. ) efendimizin nede ondan sonraki Halifelik döneminden kalmadigini biliyorum.
O yüzden emekliligi pek islami yönden bir teraziye koymak ne kadar dogrudur bilemem. fakat gercek su ki, böyle bir imkani sunan devlet islami yada gayri islami olsun, hangi yönden bakilirsa bakilsin, parayi yatiran kisi parayi calmamis ise ... neden olmasin?
Tabiki sunu da unutmammak lazim!!!O da paranizi yatirmis oldugunuz kurulus faizle calisiyor ise ( neresi olursa olsun ) paranizi oraya ýatirmak haramdir.
Cünkü siz oraya para yatirmazsaniz kalkipta sizi ( almanya`da mecburen ) zorluyacaklari yok.
Lütfen bu yazimdan dolayi kimse bana alinmasin, fakat faiz isi okadar hafife alinacak is degil, yoksa bu konuda araniza bilir biri gibi girmezdim.
Hakkinizi helal edin!

Selamlar ve saygilar
isaka isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla