cocuklugumdaki bayramlar cok güzeldi
ben simdi ne kadar ailemden cok uzak olsamda , benim cocuklugumdaki güzel bayramlari iki cocuguma yasatmaya calisiyorum
kaldigimiz yerde aslinda ne benim taraftan nede esimin tarafindan hic kimsemiz olmadigi icin bayram bizim icin daima hüzünlü gecer
kendi kendime cok yalniz ve garip gibi gelirim ( bakin simdi kendi kendime cok acidim ve aglayacagim haaaaa)
aksamdan esimin ve cocuklarimin giyeceklerini hazirlarim
sabah namaza kalkar kalkmaz , bütün sürahi , caydanlik ve su kablarini doldururum (annem cocuklugumda sabah ezaninda akan su zem zem olur derdi )
cocukluktan icimde kalmis iste
esimi bayram namazina gider ve ben cocuklari uyandirmadan önce hemen hamuru mayalarim
az bir sesle televizyon veya radyo acarim , (hele bayram icin özel türküler koyarlarsa , degmeyin keyfime bir posta aglarim)
bizim yörede bayramlarda yapilan özel bir tahinli ekmek vardir
hemen iki tepsi sicak sicak tahinli ekmek yaparim
daima bir gün önceden sarmis oldugum , bir tencere yaprak sarmasini ocaga agir atese koyarim
kurban bayrami olmasina gerek yok , ramazan bayramindada mutlaka bir tava birazcik kendi yagiyla kavrulmus koyun eti kavurmasi olur
tabiki yiyeceklerin padisahi kendim yapmis oldugum baklavamda olur
benim mutfaktaki tikirtilarima cocuklar uyanirlar , zaten sevinclerinden yerlerinde duramazlar
onlarla oynasarak sevinerek üzerlerini giydiririm
sari papatya kizimin dört tel saclarini sekilden sekile sokmaya calisiriz
zeytin oglumun saclarinida damat saci gibi tarariz (ama öyle buza yalamis gibi yapisik sevmez zeytinim)
esimin camiden gelmesine yakin tavsan kani bir cay demlerim (ALLAHIM kimsenin basini bozmasin ,burada itiraf ediyorum ben esasen bu elin oglunu canimdan cok severim)
ama neme lazim , yinede kulagi duymasin
esim gelince cocuklar yaris halinde gülüserek kapiya kosarlar (kim önce el öpüp parayi kapacak meselesi)

eeee tabiki sira bana gelince , bende esimin elini gururla öperim

(kim acmisti bu konuyu karizmam elden gidiyor)
babalarida sanki onlarin bayramliklarini hic görmemis gibi yapar ve onlarin kiyafetlerine hayran hayran iltifatlar yagdirir
hep beraber kahvalti yapmak icin sofraya otururuz
bayramda cocuklar her zamanki yeme problemleri yaratmaya cesaret edemezler (bayram parasini geri aliriz tehdidi hazirdir)
tanidik veya tanimadik bir sürü türk cocuklari kapiya gelir, önceden cocuklar icin para hazirlarim
ben cocukken en cok paraya sevinirdim
helede buradaki cocuklar zaten seker ve cukulataya doymuslar diye , mutlaka hepsine birer euro veririm
kahvaltidan sonra gidecek iki üc hemsehrimiz var onlara bayramlasmaya gideriz
benden bu kadar (daha ne kadar yazacaktimki ??)
daha yazarsam bayram gezilerinde cocuklarin kac paralari oldugunuda yazmaya basliyacam simdi
en iyisi baskalari yazsin birazda