Konu: Sizce Polis
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.11.2004, 17:03
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 192
895 Teşekkür 347 Mesaja aldı
CE: Sizce Polis

Bicare kardeşimiz yazmış bende Laubali, laska yazacaktım
Türk polisinin en büyük kaybı burada

Birde rüşvet konusu elbette.Halen aynımı bilmiyorum,aslinda bu konu her yerde var.

Benim amcam komiser ve zabita bilmem ne demek, Ben devletin adamını istedığim doğrultuda kullanırım demek bu da halkda çok dolaşan bir söz.

Ve genel anlamda Lord kardeşim ben sana şunu diyeyim olay polis değilde çıkmış olan yasalara herkes uymalı,

Lord_Police kardeşim polis olmak elbette güzeldir.Ama bu nasıl desem cüneyt Arkın komser murat filimleri gibi değil.Aksaklık polis karakolunda değilde Mecliste olduktan sonra her taraf polis olsa ne yazar.

Kaldır indir Jobları ve şunu demek de lazımki ciddi bir anlamda Türk Milletinin polise saygısı yok aynı zamanda polisinde Halka sevgisi yok.

Aksaklıklar nelerdir.

-- Polis üniforması bir devletin malıdır dişarıda onunla paçavra gibi gezmek kişinin görevinden alınması olması gerekir.Halen bu konu varmı bilemiyorum.

-- Bir takım insanların özel hayatında benim tanıdığım bir polis emmi var gidelim onunla konuşalım dediğinde kanunen bir soruda bilhassa Problemde polis olan kişinin halletmeye çalışmasıdır.1 Polis yargı demek değildir devlette demek değildir.Kanun ise hiç değildir kanunlari uygulayan bir teşkilatdır, Ama kanunları oluşturan bir yer değildir.Sadece uygulamak ile yükümlüdür.
Ama trde Polis ise olmayan kanun çıkaran ve uygulamaya kalkan teşkilat haline gelmiştir.

-- Polis karakolunda ve yapılan operasyonlari dişarıda fikra gibi anlatmaktan vaz geçmek,

-- Gene uniform diyorum bilhassa kahvelerde zar atmamak, ve tüttürüp çay yudumlamamak sonuçta uniform ile yani özel sivil elbise ile ne halt ederse etsin ama uniform devletin onu istediği gibi kullanamaz.

-- Benim başıma geldi Trafikde beni durdurmuşlardi adam hemen elini boynuma atti bana babam gibi nasihat etmeye başladı, bu tavirlardan vaz geçilmesi.

-- Bir takım sorunlarda insanları teselli etmeye kalkmasın ve görevini yapsın Polis bir psikoloji uzmanı değildir,Kanunun bir koludur ve kanunun vermiş olduğu çizgide kanunları uygular ve olay biter.

-- Ceza kesildiğinde Trafikde bana kanunları okuyabilsin tabii biliyorsa olmaz böyle sadece radar a bakmak ile bunu ben tr de seneler önce sorduğumda hangi kanuna göre ceza kesiyorsunuz memur bey dediğimde beyefendi siz şimdi ödüyormusunuz yoksa ödemiyormusunuz diye soru sormasın.

-- Telsiz ile evladim memo bizim amirin karisi şuraya gidecekte sana zahmet onu bir alda kuaföre götür olmasın.Devletin malı deniz değildir.

Ama bundan ziyade bu aksaklıkların giderilebilinmesi için bu polis teşkilatlarindan sorumlu kişi ve ondan sonrada bu Polis teşkilatlarının başındaki amirler bu konular ile ilgilenmesi gerekmektedir.

Ha birde dayak konusu var oraya hiç geçmeyelim.Bu konuda kocaman bir 0.

@Boss55 kardeşimiz

Fetvatül Boss55 kitabının 9 sayfasının 12 parağrafını almış

Herhalde bunu şöyle demek istemekte bir takım eylemlerde kim kime dum duma olduğu için dövün oğlum döveceksiniz oğlum emri geldiğinde döveceksin dövmez isen ve yok efendim amirim dövemem dediğinde ilk önce seni iyice bir döverler sonrada sakat kalmıştır diye açığa alirlar.

Ama bunun yanlış ve doğru olup olmadığını kimse araştirmaz.
Halkın polise saygısı olmadığından polis genelde zor kullanmakta.
Ama dediğim gibi polisinde halka sevgisi yok.

Velhasılı

Ben dedimde olur ben derimde olur mantığı bu Devletin başından silinmedikçe bu böyle devam edecektir,Bu mantık vatandaşdada var malesef hepsinde olmaya bilir ama var olanlarda var yani.

Yazacağın yazının efendisi, yazmış olduğun yazının kölesi ol

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla