| Sabır acı, meyvesi tatlıdır.
290 Teşekkür 161 Mesaja aldı
| CE: iLMiN FAZiLETi | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız ledunn | | | | | Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir
iLMiN FAZiLETi
*Allah, (c.c.) kıyamet günü kullarını diriltip (mahşere) gönderir. Sonra, ilim sahiplerini (diğerlerinin arasından) ayırıp *Ey alimler topluluğu! Ben, ilmimi sizin içinize sizlere azap edeyim diye koymadım. Haydi (cennete) gidiniz. Ben sizi bağışladım.* der. (et-Terğib vet-Terhib)
imam-ı Dariminin (r.h.) Abdullah ibn Amr (r.a)dan rivayetine göre Rasulüllah (s.a.v), mescidinde iki meclis gördü ve *Her ikisi de hayır üzeredir; birisi diğerinden daha faziletlidir. şunlar; Allaha dua ediyor ve onu istiyorlar. Dilerse verir, dilerse vermez. Ama şu öbürküler fıkıh ve ilim öğreniyorlar ve bilmeyenlere de öğretiyorlar. işte bunun için diğerlerinden daha faziletlidirler. Ben ancak muallim olarak gönderildim.* buyurdu, sonra da onların (ilim meclisinde olanların) arasında oturdu. (Darimi, Mukaddime, 32,/355) ilim, ihlas ile amel etmek ve başkalarına da sırf Allah rızası için öğretmek üzere tahsil edilmelidir. Kuran-ı Kerimde mealen şöyle buyurulmuştur: *Kulları içerisinde Allahtan ancak ve ancak (gerçek) ilim sahibi olanlar korkar.* (Sure-i Fatır, ayet 28)
Silsile-i Zehebin otuz üçüncü ve son halkası olan Süleyman Hilmi Silistrevi (k.s.) şöyle buyurmuşlardır: *Evlatlarım! Bu ilimleri okumak isteyen bir kimse daima ben Allah rızası için okuyacağım. Okuduklarımı da Ümmet-i Muhammedin evladına öğreteceğim. Bu suretle batağa düşmüş insanları kurtarmaya çalışacağım diye düşünmeli ve gayesi hep böyle olmalıdır. Maaş almak hatta müftü veyahut vaiz olmak niyetiyle ilim öğrenmek haramdır. Eğer içinizde böyle düşünen ve bu maksatla burada bulunan varsa, hemen dengini toplasın, çekip gitsin. Zira enbiya mirası olan bu ilim dünyevi gayeler için okunmaz.
Başka yerlerde, başka maksad ve gayeler için ilim tahsil edenlere dünya da ahiret de haram oldu. Çünkü onlarda rabıta bağı yoktur. Rabıtası olmayanların da hakikatle alakası yoktur. Biz ise yalnız Allah (c.c.) rızası için okuyoruz. Okuduklarımızı da inşaallah her zaman hiçbir menfaat gözetmeden okutacağız.* | | | | | Bildigim en güzel dua "ALLAH razi olsun".
__________________ Herşeyin doğrusunu Allah bilir !!! İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. |
| |