Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.11.2004, 20:57
jandarma
Sabır acı, meyvesi tatlıdır.

jandarma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 254
183 Teşekkür 106 Mesaja aldı
CE: Kim kime nasıl bakıyor?

Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız M. Ali Saral
Delikanforumun siyaset bölümü, ülkemizde kimin kime nasıl baktığının küçük bir aynası gibi. Ben aynaya düşenlerden gördüklerimi tasvir etmek istedim:

Kolay tekfir eden bir kaç grup var; siyaset karşıtları, reformistler ve tasavvuf karşıtlarını bu baptan sayabiliriz.

Siyaset karşıtları, siyaset yolu ile İslam’a hizmet edenleri cehenneme göndermekle meşguller. Onlara göre bunu başarırlarsa İslam tamam olacak gibi.

Reformistler (Abduh, Efgani, biraz da Vehhabilik hayranlığı içinde olanlar) müşriklerdeki maddi tekamülün, dinlerine yaptıkları müdahalelerle gerçekleştiğini sanıp, İslam'a da beşeri müdahaleyi zorunlu sanırlar.

Tasavvuf karşıtları da, reformistler gibi gelinen sıkıntılı durumu tasavvufa fatura edip, tasavvuftan kurtulunca her şeyin süt limanlık olacağını düşünürler.

İslam’a siyasetle hizmet etmek isteyenler, kendilerinin dışındaki İslami gruplara en hoşgörülü davranabilenlerdir. Ancak ne yazık ki bunlar da siyasetin meşguliyeti ile helak perişan olduklarından İslami eğitimden mahrum kalmaktadırlar. Gerçi böyle bir eğitim hiç bir yerde yok gibi.

Muhtelih tarik var. Ama bunlar içerisinden ehli tarik olanlar kendilerini zaten belli eder.

Düz vatandaş, yani her zaman resmi ideolojiyi önemseyen kişi, Müslümanlıktan hoşnuttur. Ancak tesir gördüğü ideoloji gibi, İslam için bir gayreti gereksiz görür.

Biz bir birimize çeşit, çeşit bakarız.
Sonuc olarak ; demekki gayet demokrat bir bölüm.

Konyaspor
jandarma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla