| out of order
4 Teşekkür 4 Mesaja aldı
| CE: Gönül almaya calisalim | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız libas | | | | | S.A. Ebud-Derya r.a. anlatiyor; Bir gün Peygamber efendimiz s.a.v. huzurunda oturuyorduk, baktim Ebu Bekir bir telasla geliyor, elbisesinin eteklerini o kadar toplamiski diz kapaklari acikta kalmisti. ALLAH Rasulü ; Herhalde arkadasimiz birisi ile cekismis dedi. Ebu Bekir gelip selam verdikten sonra, Ya Rasulallah, Hattab oglu Ömer ile aramizda bir anlasmazlik cikti. Munakasa esnasinda kendisine agir muamelede bulundum, ama pisman oldum , beni bagislamasini istedim kabul etmedi, bende sana geldim, dedi. Eefendimiz s.a.v. ALLAH seni magfiret buyursun ya Eba Bekir dedi. Sonra Hz. Ömer'de pisman olmus ve Hz. Ebu Bekir'in evine gitmis evde bulamayinca, dogru Peygamber efendimizin yanina gelmisti. Efendimizin cehresinin rengi degismeye baslayinca, Hz. Ebu Bekir Peygamber efendimizin Hz. Ömer'i azarlayacagindan korkmus olacakki diz cöküp Ya Rasulallah ben daha mütecaviz (asiri mübalali) davranmistim dedi. Pegamber Efendimiz; ALLAH beni sizlere peygamber olarak göndermis; siz hepiniz "sen yalan söylüyorsun" derken, Eba Bekir beni dogrulamisti, mali ve cani ile bana yardim etmisti, buyurdu ve iki kere "Artik siz bu dostumu bana birakmali degilsiniz" ALLAH Rasulu bunlari söyledikten sonra Ebu Bekir bir daha incitilmedi.(Buhari) Iste insanlar hatayi kendilerinde gördükleri müddetce, onlarin olusturdugu toplum, saadetli ve mutlu bir toplum olacaktir. Yoksa Gönül almayi bilmeyen, özür dileme erdemin habersiz fertlerden olusan toplumda, hayat hicte ic acici olmayacaktir. | | | | | Evet, niye cennet ehli olduklari belli olmuyormu  |
| |