| 96'nin RÖvanŞini Almaya Gelİyorum... 96'NIN RÖVANŞINI ALMAYA GELİYORUM...
Trabzonspor'a 'evet' dedikten sonra yakın dostları ile sohbette Güneş içindeki fırtınayı dışa vurdu
Ve ağzından şu çarpıcı sözler çıktı: "5 Mayıs 1996 asla unutamam. O günki acıyı hep yüreğimde hissettim. Hesabı kapatmak için buradayım"
KIRILMA NOKTALARI
Trabzon'a inerken bile hala teklife 'hayır' deme düşüncesinde olan Şenol Güneş nasıl oldu da yönetime 'evet' demiş ve 9 yıl aradan sonra yeniden Trabzonspor'un başına geçmişti. Neydi Güneş'in transferindeki kırılma noktaları. Herkes bunu merak ediyordu. İşte anlaşmanın ardından yakın dostları ile buluşan Güneş, içini dökerken bu transferde kafalardaki soru işaretleri ortadan kaldıran çaprıcı açıklamalar yaptı.
HAYAL BİLE EDEMEZDİM
"Hala bu iş nasıl oldu ben bile anlamış değilim" diye sözlerine başlayan Güneş, "Havaalanından inerken 'hayır' demeye karar vermiştim. Ancak yöneticilerin beni karşılaması ve özellikle de taraftarın müthiş sevgisi benim mantığımın devre dışı kalmasına neden oldu. Böyle bir karşılamayı hayal bile edemezdim. Görüşme odasına girerken aklıma, uğrunda ölüme bile gideceğim dostlarımın şu sözleri yankılanıyordu. 'Hayır dersen yuvana dönüşün bir daha zor olur'. Böyle bir ortamda Başkan Atay Aktuğ duygusal sözleri ile bir anda 'tamam' dedim ve iş bitti" dedi.
5 MAYIS'I ASLA UNUTMAM
Ve Güneş'in final sözleri ise gerçekten olay yaratacak cinstendi: "Hiçbir Trabzonsporlu 5 Mayıs 1996'ta F.Bahçe'ye yenilip kaybettiğimiz şampiyonluğu unutamaz. Ama ben o günden sonra o acıyı her gün yaşadım. 9 yıl çektiklerimi ben bilirim. Biliyordum ki o yılı unutturmam için bu hesabı kapatmak gerekiyor. Görevi kabul edişimde bu yılların verdiği eziklikte var. Rövanş için bir anlamda buradayım. Bu yıla o gözle bakıyorum. Dünya Şampiyonluğu bile Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamamdan daha fazla mutlu etmez beni. İnşaallah o hazzı bu yıl yaşarız."