Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.01.2005, 16:12
NHAND

Teşekkür etti: 6
6 Teşekkür 5 Mesaja aldı
Rahşan-Bülent Ecevit, Tayyip Bey

Rahşan-Bülent Ecevit, Tayyip Bey
Rahşan Hanım ki, bir misyoner okulu mezunudur.
"Ben Müslümanım. Müslümanlığımı (veya dinimi) geri istiyorum." diyor. Bu konuşma üzerine ortalık karıştı, birbirine girdi.

Buna bazı çevreler inandı, bazıları inanmadı. Onun ve eşinin, önceki yıllarda, başörtüsü, İmam Hatip'ler vs. konularındaki katı tavırlarını hatırladılar.

Böyle bir hadise Tayyip Bey'in de başına gelmişti. "Millî Görüş gömleğini çıkardıklarını" veya "referanslarının İslâm olmadığını" söyledikleri zaman, "lâik" çevreler onun samimiyetine inanmamışlardı.

Hatta hatırlıyorum, bir toplantıda vaktiyle yapmış olduğu ve bol bol "sionist"lerden bahsettiği bir konuşmasının video bandı tv'lerde aniden gösterilmeye başlanmıştı. Daha başbakan değildi. Öyle bir sansasyon oluştu ki, Marmara adalarından birinde tatil yapmaktayken apar topar İstanbul'a geri döndü.

*

Bülent Bey'in Musul hakkında Cumhurbaşkanı'nın dikkatini çektiği günlerin üzerinden bir hafta geçti geçmedi, Irak Türkmen cephesinden gelen haberlere bakılırsa ABD Irak'ın orta ve Güney bölgelerinde direnişçileri yok edemeyince kuzeye doğru çekilmeye başlamış. Peşmergelerle birlikte Musul'u kuşatmışlar. Türkmenler:

"Biz başımızın çaresine bakarız. Türkiye dikkatli olmalı" diyorlar.

Bülent Bey de Rahşan Hanım da misyoner okulu çıkışlıdırlar. Elbette bu okulların kuruluş amaçlarından bahsediyorum, şimdiki işleyişlerinden değil. Bülent Bey'in uyarısı bir yana, Rahşan Hanım'ın muhatabı da yani misyoner faaliyetlerinin iyice azdığı, değiştirilen kanunlarla onlara inanılmaz serbestiler verildiği dönemin başbakanı, İmam Hatip çıkışlı. Yani bu Türkiye, sevgili Türkiyemiz, kafa karıştırmada bire bir!

Galiba işin en doğrusu şu: Birinin ne olduğuna değil, nerede durduğuna bakmalı.

Afet ILGAZ
NHAND isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla