Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.02.2005, 14:02
kurtcebe
NAMI DIGER 2.85

kurtcebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız kalemyaprak
Cinsellik insanin hayatinda,bilakis ergen-genclerin bilgilendirilmesi/egitilmesi hakkinda, gelismeleri icin o kadara cok önem tasimasina ragmen,acik konusulamiyor bu söz konusu mevzu.Peki orda yazilmasin burda yazilmasin,nasil ögrenilecek belirli sorunlar?Kari-Koca iliskilerinde o kadara cok yanlis iletisim ve davranis varki,bunun kaynagi yanlis bir cinsiyet egitiminden gectigini düsünüyorum.Elbette titizlik ile ele alinacak bir konu "cinsellik".Ama iletisim öyle yapilmali ki, birbirinden haberdar olmali cinsler.
egitim dendigi zaman bunun bircok yolu mevcuttur.kimi zaman kisiye kontrolsuz verilecek bilgi yarardan cok zarar verir.mesela simdi sanalda birisiyle yazisiyorsunuz ona islami teblig ediyorsunuz,sizin icin belirleyici olan sey karsinizdaki kisinin size cevaben yazdiklaridir.yani siz o kisinin ne yuz mimiklerini ne ellerini ne de sizi dinlerkenki o vucut dilini gorebilirsiniz.

halbusam ki karsidakini cozmenin en koay yoludur vucut dilini okuyabilmek.mesele cinsellige gelice:biz bulundugumuz ortamlara uyamadigimiz icin musluman olduk/kaldik/dislandik.yani biz farklyiz bizim egitimimmiz insana bakisimiz evliligimiz cinselligimiz bile farklidir.biz insanlar arasindaki en guvenilir olanizdir.biz insanlarin dertli zamanlarinda derman olanizdir.cunki biz muslumaniz.muslumanlarin gerek cocuklarina gerekse genclerine verecekleri egitimin degismeycek ana konularindan birisidir cinsel egitim.ama bu sinirlarini bilen,bilgi ihtiyaci kisiyi taniyan,ve bu konuda egitim almis kisidir egitimi verecek olan.yoksa ulu orta netten ve sanaldan alinacak sey degildir.bu isin izdirabini ceken kulaklarini dort acar once esas kitaplari ve yardimci kaynaklari okur daha sonra bilgi sahibi olduguna inandigi bizden veya baskasi birileriyle gider konusur ve kendisine bir yol cizer.hayatta hersey sanal degildir sanal da hersey degildir.