| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız berat | | | |
| meraba arkadaşlar size bir soru sormak iatiyorum fikirlerinizi almak istiyorum. siz bir iş kurmak istiyorsunuz ama paranız yokyur. ve annneniz den yardım istediniz anneniz size hiç anlayamayacagınız şekilde size maddi destek çıkmayacagını söyledi ve siz haykırdınız agladınız ve neden diye sordunuz ve o size güvenmedigini söyledi siz ona benim son şansım bir fırsat cıktı önüme ve sizden cok fazla bir para istemediginizi söylediniz yani onları etkilemiyecek bir para onlar sana hala olmayacagını söylüyorlar ve o anda yanlız oldugunuzu hissediyorsunuz o an neyapardınız  | |
| | |
Merhaba berat
bu konuda kendini yalnız hissetmen gelecekte kendi ayaklarının üzerinde duramayabileceğinin göstergesi olabilir. !!
Tabii şimdi hemen panik oluşmamalı.
Vermiş olduğu karara elbette saygım olur,Annenizin size güvenmemesi her konumda değildir emin olunuz,
yapmak istediğim iş konusunda maddi bir yardım karşılığına hayır cevabı benim yapmak istediğim işten alıkoymaması gerek,
Elbette Anne ve Babalar çocuklarının hep iyiliklerini ve bilhassa rahatlıklarını isterler bu kesindir, hemen hemen diyelim.
Buna benzer bir anım var,Çok iyi hatırlıyorum Babam a telefon açmıştım ve dedim ben işe gelemiyorum bu gün, Elbette çok kızdı bana ve UPS denen bir şirkette 2 saatliğine bir iş bulduğumu anlattım ama Telefonda bir türlü anlaşamdık elbette o anda Babamı zor durumda bıraktım bunu anlıyorum lakin bunu yapmasaydım bu gün halen bir makina ile belki yer temizleyecektim.
Bir takım konuları insanın kendisi karar vermesi bence bu zamanda çok iyi oluyor,
Bu demek değildirki karşı geliniz hayır ama Generasyon farkı olduğundan bu aradaki zamanı görmek gerek ve bir iş konusunda Annemin veya Babamın bana bu türlü cevap vermesi,
Hadi ordan senden ne köy olur ne Kasaba veya vermiyorum demesi yeniden tekrarlıyorum, kendimi yalnız hissetmemi gerektirmez.Yinede bu konum insanlara göre değişebilir.
-- iş konumunda yardım için sadece Ebeveynlere bakmak elbette yanlıştır.
-- Başka kapı yok ise bir hediye ile gelip ve yapmak istediğini çıkarıp masaya açıkca koymak ve işte bu dur demek.
Annem bana maddi konuda yardım etmez ise bu iş olmaz demek,daha bu işe başlamadan kaybetmek demektir.
Tekrar ediyorum Annenin sana hayır demesi sana güvenmiyor anlamına gelmez,Bu konuda hayır ama başka bir konuda evet diyebilir.
Seninle konuşması bile sana güvendiğinin ispatıdır.
inşaAllah yapmak istediğin işi hayırlısı ile başarırsın.