Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.02.2005, 11:06
dilemma
aşkı hapsetme zamana

dilemma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Atlantis01
Aslinda ben bu konu hakkinda hic bir sey yazmamaya niyetliydim ama ins bu son yazim olur.

Böylesi konulari ol orta konusulabilir yok uslub mus yok bilmem ne imis sunu düsünsün .

herhangi bir kimsenin hanimi , kizi, kizkardesi,vs... gecmis tanimadigi bir erkegin karsina ve ona kadinlara has durumlardan yok cinsellikden soruyor veya konusuyor.

Eger bir kimse bunu kabullenebiliyorsa buyursun bos sohbetler derim .

Ben sahsen tiklamiyorum artik o konulara.

ben bu foruma katilali cok tatsizliklar gördüm . Beni en cok üzen bu son haftalar gördüklerim oldu .

söyle bir sey de var burada hickimse rasulallah s.a.v. söyle dursun sahabenin kesip yere düsen tirnaginin tozu kadar olamayiz .

Kaldiki yok rasulallah s.a.v. hanimlara hitab edermis . O kim biz kim .

Bazen bu konular osmanlini cöküsünü andiriyor bana . Osmanliya disdan onca düsman bir sey edemedi ama iceriden kemiren kurtlar koskoca imparatorlugu cökertti .

Allah hakkimizda hayilisini nasib etsin .
senin hislerini anlıyorum atlantis
ve saygı duyuyorum
ama inan efendimiz kim biz kim tarzında bir yaklasım kurana ters dusmektir cunku onun ahlakı kuran ahlakıydı ve kuran bizler icin yasam kitabıdır, yani efendimiz kimi keismlerin gosterdigi gibikudsi bir yere konup biz burdan ona ic cekelim konumunda degildir, onun kudsiligi ornek olmasındandır

ayrıca eger sahabe hayatını ve siyeri okursan cok şaşıracagın hadiselerle karsılasacaksın. yani onlar da o kadar ilgin konular icin tartısmıs hatta savasmıs ki!!

ben okurken cok uzuldum
ama insanınz ve bu tartısmalar da hayatın geregi bir noktada
bunun sebebi, hepimizin aynı seviyede olmayısımızdan, kimimiz kimizden ustun - ayette belirtildigi gibi- bu farklar da birbirimizi anlayamamıza ve paradigmaların carpısmasına sebebiyet vermekte

yoksa sanıldıgı gibi kadınlı erkekli cinsellik konusuldugu yok zaten.

ayrıca okulllarımızda hocalarımızla islamla alakası olmayan konuları bile ilim adına konusabiliyorsak, fıkıhı tartısmak bos ugras olur diye dusunuyorum

ama yine de seni anlıyor v saygı duyuyorum...