7 Teşekkür 6 Mesaja aldı
| Sevgi insanı nerelere götürür.?. Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir Yine sevginin insanı nerelere götürdüğüne dair bir hadis-i şerif: Buhari, Müslim, Ebu Davud ve Tirmizi, Hazret-i Enes Radıyallahü anhden rivayet ediyor: Bir adam Peygamber Sallallahü aleyhi ve selleme: ***Kıyamet ne zaman kopacak? diye sordu. Efendimiz: ***Soruyorsun ama ona ne hazırladın? buyurdu. ***Bir hazırlığım yok; sadece Allah ve resulünü seviyorum. deyince o şöyle buyurdu: ***El-merü mea men ehabbe = Kişi sevdiği ile beraberdir. Bu Hadis-ş Şerifin ravisi Enes radıyallahü anh buyuruyor ki: ***İslamdan sonra artık Peygamber Sallallahü aleyhi ve sellemin O halde sen sevdiklerinle berabersin. sözünden daha çok hiçbir şeye sevinmedik. İşte ben de Peygamber sallallahü aleyhi ve sellemi, Ebu Bekri ve Ömeri seviyorum. Onlar gibi amelim yoksa da onları sevdiğim için inşaallah onlarla beraber olurum. Allah Allah.Ne muhteşem bir haber..Hayran olmamak elde değil...Evet bizde çok seviyoruz.Hem de canımızdan çok. Görülüyor ki; Allahın veli kullarını sevmek mümini bir yere götürebiliyor. Bir şartla ki, Kuran-ı Kerimdeki (fettebiuunii) emri icabı Peygamberimizin sünnetine tam sarılmakla. |
| |