Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.04.2005, 12:33
itimat
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 3
106 Teşekkür 57 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız berr_
Selamün aleyküm

Bu konuda bildiklerimi paylaşmak isterim.

Ayeti Kerimede Şöyle Buyuruluyor:
“Ey İman Edenler! Kendinizi ve ailenizi, Yakıtı İnsanlar ve Taşlar Olan Ateşten Koruyun.” (Tahrim: 6)
Hadisi Şerifte Şöyle Buyuruluyor:
“Hiçbir Baba Evladına Güzel Edep ve Terbiyeden Daha Değerli ve Üstün Bir Miras Bırakamaz.” (Tirmizi: 1953)

İslam’da çocuğun eğitimi kadının hamilelik dönemi ile başlar ve ömür boyu sürer.

Bu hususta bir temsil arzedelim:

İstanbul’da medfun bulunan Şeyh Vefa Hazretlerinin küçük oğlu, yoldan geçen sakaların su tulumlarını iğne ile delmeyi adet haline getirmiş. Sakalar bu durumu bu salih zata söylemeye utanırlar. Nihayet bir gün tahammül edemeyip Şeyh Vefa Hazretlerine meseleyi intikal ettirirler.

O da kendi kendine bunda çocuğunun değil, ya annesinin ya da kendisinin suçu olabileceğini düşünür ve derin bir murakabaya dalar. Bir hatasını göremeyince hanımına sorar. Hanımı iyice düşünür ve der ki:

“Efendi ben bu çocuğa hamile iken komşuya misafirliğe gitmiştim. Masanın üzerinde portakallar vardı. Çok canım istedi, söylemeye utandım. Bir ara ev sahibinin yokluğundan faydalanarak elimdeki iğneyi batırdım ve portakaldan çıkan suyu azıcık emdim.”

Bu cevabı alan Şeyh Vefa Hazretleri: “Hemen git komşudan helallık al.” buyurur. Ertesi günden itibaren, hiç tembih etmedikleri halde çocuk da bu huyundan vazgeçer.

Bu durumdan çok hislenen anne: “Benim güzel yavrum, en ufak hatamı bile gizlemedin!” der.

Görülüyor ki hamile olsun veya olmasın her kadının yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi, küçücük hatalarının gelecekte çocuğa yansıyacağını unutmaması gerekir.
Allah cc razi olsun...