Türkçe dersleri Türkçe derslerinin kaldırılmaması için velilere çok iş düşüyor
Almanya'nın Bavyera eyaletinde Türkçe derslerinin kaldırılması yönünde yapılan hazırlıklara tepkiler sürüyor. Türkiye’nin Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Ferda Eroğlu, Türkçe derslerinin kaldırılmasına karşı toplanan yaklaşık 45 bin imzanın Eğitim Bakanlığı'na verilmesi konusunda Münih'te bir basın toplantısı düzenledi.
Türkçe ve Türk Kültürü (MEU Muttersprachlicher Ergaenzungsunterricht) ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Religiöse Unterweisung) derslerinin halen Bavyera Eyaleti resmi makamları denetiminde Türk öğretmenler tarafından verildiğine dikkat çeken Eroğlu, 14.09.2004 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararı gereğince 2005/06 öğretim yılından itibaren Bavyera Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenlerinin maaşını ödediği anadil dersleri uygulamasını en geç 5 yıl içerisinde kademeli olarak kaldırılması planlanıyor.
Eğitim Ateşesi Eroğlu, yaptığı konuşmada okullardan çocuklara verilen formların kafa karıştırdığını bu formların düzgün bir şekilde doldurulup verilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Bakanlık, gelecek yıl taleplere göre Türkçe öğretmenlerin maaşlarının bir kısmını karşılayacak, diğer kısmının ise Türk Konsolosluklarının karşılamasını talep edebilecek. Bu nedenle velilerin bu formu dikkatlice doldurmaları gerekmektedir. Eroğlu konuyla ilgili olarak, "Formlarda mevcut olan 3 soru velilerin kafalarını karıştırmaktadır.
Soruların birincisinde bir problem yok. Üçüncü şık ise kritik. 'Konsolosluğun vereceği anadil derslerininden haberim var' şeklinde olduğundan, insanlar sadece ikinci şıkkı işaretliyorlar. Üçüncü şıkkı işaretlemeye gerek duymuyorlar. Bu üçüncü şıkkın da mutlaka veliler tarafından işaretlenmesi gerekmektedir ki seneye ana dil dersleri için sınıflar açılabilsin." dedi.
Ayrıca Türkçe derslerinin kaldırılmak istenmesinin İnsan haklarına ve azınlık haklarına aykırı olduğunu dile getiren Eroğlu, ayrıca 12 velinin tolanıp bir dilekçe ile başvuruda bulundukları takdirde, o okulda Türkçe dersinin okutulmasını zorunluluğunu hatırlattı.
Vatandaşlarımızın bu hakdan da yararlanabileceğini ifade eden Eroğlu, toplanan imzalarla alakalı olarak bir süre önce göreve atanan yeni Eyalet Eğitm Bakanın en kısa süre de kendileri ile görüşeceğini ve toplanan imzaları vereceklerini ifade etti.
Not; Gecen sene Türkce dersi benim oglumun okulunda basladi. ilk zamanlarda isin acigi pek önemsemedim,
Türkce dersinde ne ögretecekler malum sahistan baska diye düsündüm ama tam tersi oldu.
Ianin Camide ögrendiginden daha iyi Din dersi veriyorlar, bu her okulda aynimi degilmi bilmiyorum , ama burada böyle yani, Türkce dersi deyip gecmeyelim.
__________________ Herşeyin doğrusunu Allah bilir !!! İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. |